Хроніка війни
5 березня 2022 (10 день)

Знищити, стерти з лиця землі – це не просто слова, а реальна тактика російської армії. Вона не лише обстрілює українські міста, а й завдає потужних авіаударів, нищачи житлові квартали та села. До прикладу, в с. Яковлівка на Харківщині від них не вцілів жоден будинок.

Авіація не перестає бомбардувати й саме місто. У центрі м. Харків знищено будівлю спорткомплексу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна «Уніфехт».

Уранці 5 березня російські окупанти завдали авіаудару по м. Біла Церква, знищили будівлі у приватному секторі, є потерпілі. У смт Бородянка Київської області росіяни захопили психоневрологічний диспансер. Там перебуває 670 людей, у них закінчуються запаси води й медикаменти.

Бої тривали й у м. Миколаїв, українські військові вибили звідти окупантів, не давши їм закріпитись. Морпіхи ВМС знищили чотири ворожі вертольоти. Бійці Нацгвардії ліквідували російську розвідувальну групу на бронеавтомобілі «Тигр», взяли чотирьох полонених. Фахівці ППО бригади оперативного командування «Північ» знешкодили російський БПЛА, який фіксував інформацію для ворога.

Неспокійно було й під час евакуацій. Під час запланованої евакуації з м. Ірпінь до м. Київ росіяни підірвали залізничну колію. Вони також порушили домовленості про «зелений коридор», яким мали виїхати мирні мешканці з м. Волноваха. Під обстрілами російських «Градів» вдалось евакуювати лише 400 людей.

Російські загарбники все ще контролюють периметр м. Енергодар у Запорізькій області й перебувають на АЕС.

На Луганщині росіяни обстріляли мирний мітинг протесту в смт Новопсков, троє людей зазнали поранень.

Українські військові обороняють свою землю, так, наприклад, вони вибили ворога з м. Миколаїв і знищили чимало техніки противника. За час вторгнення в Україну росіяни вже втратили техніки на 3 млрд доларів США.