Хроніка війни
5 червня 2022 (102 день)

Агресор не припиняє завдавати ракетних і авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території нашої держави.

Зранку було обстріляно м. Київ. Окупанти поцілили в Дарницький вагоноремонтний завод, постраждав один залізничник. По столиці били з літаків Ту-95 з акваторії Каспійського моря, про це повідомляє повітряне командування «Центр».

Російські війська вдарили також по м. Краматорськ, що на Донеччині, ракетами з літака. Є пошкодження на двох підприємствах. Про це заявив мер міста Олександр Гончаренко. Також уночі окупанти обстріляли з артилерії м. Бахмут. Зазнала руйнування територія сільськогосподарського підприємства.

Напередодні ворог утретє обстріляв аеродром «Коротич» у Харківській області. Знищено два ангари, легкі спортивні й тренувальні літаки. На території аеродрому жодних військових літаків чи гелікоптерів не було.

На лиманському напрямі за підтримки артилерії противник поновив наступ у районі м. Святогірськ, він має значні втрати в живій силі, озброєнні й техніці.

На бахмутському напрямі підрозділи росіян здійснювали обстріли районів населених пунктів Комишуваха, Миколаївка, Білогорівка, Покровське та Доломітне. Окупанти вели штурмові дії в районах с-щ Білогорівка та Миколаївка. Тут теж ворог зазнав помітних утрат у живій силі й техніці.

Найгарячіше – поблизу м. Ізюм. За словами голови обладміністрації Харківщини Олега Синєгубова, окупанти роблять спроби наступу на ділянках Довгеньке – Долина та Бражківка – Вірнопілля. Українські воїни тримають позиції, завдаючи ворогу відчутних утрат.

Президент Володимир Зеленський із робочою поїздкою побував у м. Запоріжжя. Потім відвідав передову фронту – в м. Лисичанськ і Соледар.

Сьогодні змогли евакуювати 98 людей із м. Лисичанськ, із них 6 – діти. Евакуація раніше не анонсувалася, військові проїхали бомбосховищами й умовили жителів покинути місто. Про це повідомив очільник Луганської обладміністрації Сергій Гайдай.

Іспанія готова надати Україні зенітно-ракетні комплекси й танки Leopard, про це пише видання El Pais.