Хроніка війни
6 червня 2022 (103 день)

Напередодні Сили оборони знищили три польові склади боєприпасів військових РФ у трьох населених пунктах Херсонщини, про це повідомляє ОК «Південь».

Противник продовжує обстріли цивільної інфраструктури населених пунктів Чернігівської та Сумської областей України.

Бої тривають біля м. Сєверодонецьк, Святогірськ та с. Старий Караван.

Ситуація в м. Сєверодонецьк дещо погіршилася, бої дуже динамічні. Під час контрнаступу було відбито половину міста, але зараз утримуємо позиції в промзоні. Кількість обстрілів м. Сєверодонецьк і Лисичанськ збільшилась у десятки разів, про це сповіщає очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Генерал Кирило Буданов проінспектував роботу підрозділів ГУР МО в м. Сєверодонецьк, ознайомився з оперативною обстановкою на цій ділянці фронту й визначив дальші дії підрозділів ГУР МО України.

Загарбники наступали в напрямах населених пунктів Велика Комишуваха, Вірнопілля, Дібрівне, Долина та Богородичне, але зазнали поразки й відійшли. Про це заявив речник МО України Олександр Мотузяник.

Українські захисники й захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили впродовж дня 10 атак ворога. На двох локаціях точаться бої.

Військовослужбовці 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ евакуювали транспорт із підприємства «Артемсіль» та понад 30 жителів м. Бахмут. Зараз люди вже на Дніпропетровщині.

Окупанти закривають м. Маріуполь на карантин через ризик поширення холери. Про це повідомив радник тамтешнього мера Петро Андрющенко.

До м. Київ доправили 160 тіл, які було витягнуто з-під завалів «Азовсталі», – наразі триває ДНК-аналіз для ідентифікації загиблих. Щонайменше 52 із цих тіл вважаються останками воїнів полку «Азов».

Президент розповів, що в російському полоні перебуває більш ніж 2,5 тис. українських бійців з «Азовсталі». Їх визволенням займається ГУР Міноборони.

Уряд Великої Британії виділив пакет допомоги для розслідування злочинів окупантів в Україні, про це інформує британський віцепрем’єр-міністр Домінік Рааб.

Наші артилеристи завершили теоретичну підготовку на німецьких САУ PzH 2000 й перейшли до практичного застосування. При цьому група українських, нідерландських армійських та німецьких фахівців зібралася разом і адаптувала програмне забезпечення PzH 2000.

Велика Британія надасть Україні РСЗВ М270 американського виробництва, здатні уражати цілі на відстані до 80 км, про це пише агентство Reuters.

Українська сторона організувала спеціальний табір для тримання російських військовополонених, які не підлягають обміну найближчим часом, в одній із західних областей, – повідомив міністр юстиції України Денис Малюська.

Понад 1,5 млрд грн вдалося зібрати за чотири тижні роботи платформи UNITED24.

Сьогодні – День журналіста. Професійне свято людей, які цілодобово тримають інформаційний фронт. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 32 медійники.