Хроніка війни
6 березня 2022 (11 день)

До переліку міст, які потерпають від російської агресії, додалася Вінниця. Сьогодні росіяни випустили по ній вісім ракет і знищили аеропорт, є загиблі. Президент Володимир Зеленський укотре звернувся до НАТО: закрийте небо над Україною, не допомагайте ворогу вбивати мирних людей.

Харків і надалі тримає оборону, хоч і дорогою ціною. Обстріли тривали, під приціл ворога потрапили, зокрема, інститут із дослідною ядерною установкою та місцева телевежа. Натомість було збито два російські Су-25.

Над київським «Охматдитом» військові збили ворожу ракету, а в м. Краматорськ знешкодити її не вдалося. Там обстріляно багатоповерхівки, є поранені та загиблі.

Під час евакуації з м. Ірпінь та Маріуполь росіяни обстріляли людей, а біля м. Київ розстріляли авто із цивільними. За даними ірпінського мера, під час обстрілів у місті 6 березня загинули вісім осіб, серед яких родина з двома дітьми. Серед жертв був і актор, телеведучий та співак Паша Лі.

Біля м. Маріуполь українські військові провели успішну контратаку, було знищено три російські танки, чотири БМП, дві бронемашини «Тигр». Ліквідовано близько 30 російських солдатів, двоє потрапили в полон.

Напередодні українські військові біля м. Миколаїв розгромили батальйонно-тактичну групу росіян. Її особовий склад у більшості становили колишні українські військові, які у 2014 р. зрадили Україну й перейшли у Криму на бік РФ.

Росіяни розстріляли автомобіль із волонтерами в м. Буча. Троє волонтерів, які довозили продукти місцевим жителям, загинули. Унаслідок обстрілу росіянами аеродрому в м. Старокостянтинів постраждало троє осіб.

Одна людина загинула, п’ятеро поранено внаслідок нічних обстрілів у м. Коростень.

За час війни в Україні загинуло вже 38 дітей. Олена Зеленська просить західних лідерів закрити небо над Україною, щоб кількість жертв не збільшувалась.

За даними ООН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну й до кінця 4 березня в нашій країні від дій РФ загинув 351 мирний мешканець, 707 – зазнали поранення.

Відомо, що від початку війни російські окупанти лише на Харківщині вбили 194 людини, серед них – 126 цивільних, зокрема – 5 дітей.