Хроніка війни
13 червня 2022 (110 день)

На сєверодонецькому напрямі противник вів штурмові дії, щоб установити повний контроль над м. Сєверодонецьк, наступав на позиції наших військ у районі смт Метьолкіне, успіху не мав.

Центр м. Сєверодонецьк перейшов під контроль ворога. Там він має серйозну перевагу в артилерії, точаться вуличні бої, командування рашистів не шкодує своїх солдатів, застосовуючи тактику Другої світової війни, про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Усі мости, що ведуть через р. Сіверський Донець до м. Сєверодонецьк, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, зруйновано, проте частина міста перебуває під контролем ЗСУ.

На слов’янському напрямі противник спробував вести штурмові дії в с. Богородичне, успіху не мав, тож відійшов і закріплюється в північно-західній частині населеного пункту.

Ворог і надалі посилює угруповання військ, що діє на криворізькому напрямі.

ЗСУ визволили три села на Донеччині й посунули ділянку фронту на 15 км. Про це повідомляє Угруповання Об’єднаних сил.

Окупанти не припиняють обстрілювати Донеччину надзвуковими ракетами, а також із танків та артилерії. За даними Міністерства внутрішніх справ України, є вбиті й поранені.

Тривають також обстріли прикордонних районів Чернігівщини та Сумщини з території РФ.

Валентин Резніченко, очільник обладміністрації Дніпропетровщини, повідомив, що ворог ударив з «Ураганів» по житлових кварталах Зеленодольської громади. Житлові будинки пошкоджені, деякі зруйновані, завдано шкоди лініям газо- та електропостачання. Території обстрілів засіяні касетними боєприпасами.

Росіяни вдарили ракетами по м. Прилуки на Чернігівщині. Зафіксовано три прильоти, про це повідомляє очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

«Зв’язані руки, прострелені коліна»: ще одне масове поховання мирних мешканців виявили в Бучанському районі Київщини.

Посол Сполучених Штатів Америки в Україні Бріджит Брінк обговорила з Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним та міністром оборони Олексієм Резніковим продовження підтримки нашої держави на полі бою.