Хроніка війни
18 червня 2022 (115 день)

Неподалік м. Гірське, а також с. Берестове та Кодема Сили оборони завдали ворогу втрат.

Тривають бойові дії за м. Сєверодонецьк. Окупанти намагалися вести штурм і за межами міста, але без успіху.

У районі населеного пункту Краснопілля українські воїни теж завдали противнику значних утрат, коли він намагався провести розвідку боєм.

Росіяни мають частковий успіх в смт Метьолкіне, намагаються там закріпитися. Штурм у напрямі смт Сиротине наші воїни відбили.

Одеса: тут сили ППО приземлили дві ракети.

Росіяни завдали удару по Полтавщині. Шість їхніх ракет влучили по Кременчуцькому НПЗ, ще дві – по ТЕЦ. Про це повідомив керівник обладміністрації Дмитро Лунін.

Олег Синєгубов, обласний голова Харківщини, інформує, що на Ізюмщині окупанти обстріляли газопереробне підприємство.

Валентин Резніченко, голова обладміністрації Дніпропетровщини, підтвердив ракетний обстріл у Новомосковському районі. Три ракети зруйнували нафтобазу. Постраждало троє людей.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів черговий обмін за формулою «п’ять на п’ять». Додому повернулися п’ятеро громадян України. Наголошується, що всі звільнені – цивільні особи, яких незаконно утримували окупанти.

Бійці полку імені Калиновського отримали українські нагороди «За бойові заслуги» та «Україна понад усе».

Президент здійснив робочий візит до м. Миколаїв. Зокрема, він прибув до місцевої Лікарні швидкої допомоги й привітав персонал зі святом медичних працівників. Згодом приїхав на передові позиції українських військ у Миколаївській області й вручив нагороди бійцям.

Також Володимир Зеленський провів у м. Одеса робочу нараду з керівництвом регіону. На опорних пунктах Нацгвардії на Одещині вручив нагороди захисникам та захисницям. Відвідав житловий будинок в обласному центрі, куди 23 квітня ворог влучив ракетою. В одеській лікарні теж поздоровив медичних працівників із прийдешнім професійним святом.

Станом на ранок 18 червня 2022 р. понад 906 дітей постраждали в Україні від рук рашистів. За офіційною інформацією, 323 дитини загинули й понад 583 поранені.

В ООН підтвердили вбивства росіянами 1348 цивільних у м. Маріуполь, серед них 70 дітей. Реальні цифри набагато вищі.

Піротехнічні підрозділи МВС обстежили 33 тис. га території, знешкодивши понад 130 тис. вибухонебезпечних предметів. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко закликав місцевих мешканців виїхати з регіону. Як він пояснив, це потрібно, щоб Збройним силам України було легше працювати й визволяти Херсонщину від загарбників.

«Книга катів України»: в Офісі Президента презентували базу даних звірств російських окупантів на території нашої держави. Система призначена для збору верифікованих даних рашистів, які скоїли злочини в Україні.

Любляна передала Києву 35 БМП та стрілецьку зброю, про це заявив міністр оборони Словенії Мар’ян Шарець. Водночас він зазначив, що його держава вичерпала свій арсенал, який може вручити Україні, й готова приймати військових на навчання.