Хроніка війни
21 червня 2022 (118 день)

На слов’янському напрямі, неподалік с. Богородичне та Долина, українські воїни відбили штурм окупантів.

Ворог не припиняє штурмових дій із метою встановлення цілковитого контролю над м. Сєверодонецьк. Наші військові успішно протидіють йому також біля с. Сиротине та Біла Гора.

Противник веде наступальні дії також у районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір’я, бої тривають.

Захисники України припинили спроби ворожих штурмових дій у районі м. Мар’їнка. Росіяни втекли.

На донецькому напрямі рашисти перегрупувалися для дальших дій на бахмутській ділянці. Крім того, виявлено формування зведених підрозділів.

Окупанти закріплюються в смт Устинівка, ведуть наступ у бік с. Біла Гора, мають частковий успіх, бойові дії не припиняються.

Українські захисники завдали зосередженого удару по позиціях окупантів на о. Зміїний – там у ворога значні втрати. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

У м. Авдіївка окупанти обстріляли школу «Градами» з магнієвим зарядом. Вона – вже третя, знищена там росіянами. А загалом на Донеччині ворог зруйнував близько двох сотень шкіл, про це повідомив голова місцевої обладміністрації Павло Кириленко.

Очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай інформує, що в одній із лікарень м. Сєверодонецьк іще працюють медики. На підприємстві «Азот» залишається 568 осіб, серед них 38 дітей. Ці люди – переважно працівники заводу та їхні родини, які відмовились евакуюватися.

В Індустріальному районі м. Харків від обстрілу загинуло 5 людей, іще 11 зазнали поранення. В області обстрілами 15 осіб убито, 16 – поранено.

Німецькі гаубиці Panzerhaubitze 2000 вже нищать ворога в Україні. Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Україна повернула тіла ще 35 військовослужбовців, обмін відбувся на Запоріжжі. Про це повідомило МінТОТ.

Україна отримала статус партнера-учасника Ініціативи трьох морів. Про це оголосив президент Польщі Анджей Дуда. Цей формат партнерства – новостворений. Таку форму взаємодії адресовано потенційним членам ЄС.

Прем’єр-міністр Люксембургу Ксав’є Бетель приїхав до м. Київ. Після прибуття до столиці України він навідався до поруйнованого росіянами смт Бородянка.