Хроніка війни
22 червня 2022 (119 день)

На Донеччині ЗСУ зупинили наступ окупантів у бік населених пунктів Молодіжне та Катеринівка, про це інформує речник Міноборони Олександр Мотузяник.

Ворог працює над відновленням наступу на м. Ізюм та Слов’янськ. Активно веде розвідку.

У районі с. Новобахмутівка воїни Сил оборони відбили штурм і змусили росіян відійти, про це повідомляє Генеральний штаб ЗС України.

Рашисти наближаються до м. Лисичанськ, закріплюючись у населених пунктах неподалік, місто обстрілюють авіацією. Про це заявляє очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

У м. Сєверодонецьк тривають вуличні бої. Ворог знову відкрив вогонь по с-щах Синецький та Павлоград, ударив по вже зруйнованих мостах, двічі – по підприємству «Азот». Пошкоджено територію очисних споруд та одну із прохідних хімічного об’єднання.

На харківському напрямі окупанти намагаються стримати підрозділи Сил оборони – зашкодити виходові ЗСУ до державного кордону.

На південнобузькому напрямі ворог теж прагне завадити просуванню підрозділів наших військ.

Напередодні ЗСУ відбили штурм у напрямі Вуглегірської ТЕС – противник відступив.

Ударні групи українських штурмовиків та бомбардувальників під прикриттям винищувачів завдають ударів по ворожих позиціях. Ліквідовано близько 10 бойових броньованих машин, живу силу противника, знищено кілька складів боєприпасів.

Військово-морські сили Збройних сил України створюють на р. Дніпро флотилію з кількох дивізіонів бойових катерів. Перший дивізіон уже заступив на службу на півночі нашої країни.

Понад 80 артилерійських «прильотів» і атака з БПЛА: очільник Сумської ОВА розповів про ситуацію в регіоні.

Упродовж дня російські окупанти продовжували сильні обстріли м. Харків та області. Про це поінформував очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У м. Миколаїв завдано масованого ракетного удару по промисловій і портовій інфраструктурі та житлових районах, пошкоджено будівлі двох загальноосвітніх шкіл.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім підтвердив інформацію про сім ракетних ударів. Одна людина загинула, троє постраждали.

Окупанти завдали удару по пляжу на оз. Золота Рибка поблизу м. Часів Яр. «За попередньою інформацією, використали касетні снаряди. Всього внаслідок обстрілу загинула 1 людина, 11 дістали поранення», – констатує очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

Ворожу ракету, що летіла в один із районів Одещини, знищила ППО. Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

У тимчасово окупованому м. Токмак Запорізької області почастішали випадки звернення російських військових до місцевих лікарів. Головна вимога – надати довідки про нездатність продовжувати військову службу за станом здоров’я. У разі відмови рашисти погрожують медикам розправою, про це інформує Головне управління розвідки МО України.

Визволено вже 1026 населених пунктів. Триває відновлення інфраструктури на деокупованих територіях, про це сказав заступник глави Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Київські науковці розробили унікальні ліки для загоєння опіків від фосфорних снарядів.

Полонених оборонців «Азовсталі» планують обміняти поетапно. Про це заявив очільник ГУР МО Кирило Буданов. Він додав, що найважче повернути з полону буде командний склад.

Столиця – під надійним захистом! Довкола неї створили ешелоновану систему ППО. Про це розповів Олександр Павлюк, командувач угруповання сил і засобів оборони м. Київ.

Диджитал-платформу, яка фіксує наслідки російського вторгнення в Україну, публічно запустила ГО «Антикорупційний штаб». Туди додають світлини зруйнованих або пошкоджених цивільних об’єктів: будинків, шкіл, церков, стадіонів та ін.