Хроніка війни
24 червня 2022 (121 день)

На слов’янському напрямі наші воїни відбили штурмові дії ворога на ділянках Сулигівка – Вірнопілля та Дібрівне – Курулька.

Окупанти провели дистанційне мінування місцевості в районі с. Долина.

Ворог із підтримкою артилерії розпочав штурмові дії в напрямі смт Вовчоярівка, бойові дії тривають.

Противник заволодів с. Миколаївка. Ворожа розвідка боєм на ділянці Миронівка – Вуглегірська ТЕС не вдалась. Окупанти з утратами відійшли.

Чергову спробу штурму в районі м. Мар’їнка українські воїни теж відбили. Ворог відступив.

На південнобузькому напрямі після успішного наступу наших підрозділів частина сил ворога покинула оборонні позиції й утекла в район с. Ольгине Херсонської області.

Наші воїни відбили наступ росіян у бік південної околиці м. Лисичанськ, завдали їм утрат і змусили відійти. У місті знайдено тіла двох загиблих, пораненого чоловіка госпіталізовано. Ворожим авіаударом було знищено шляхопровід до міста, яким щодня доставляли гумвантажі, про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Наші воїни будуть змушені відійти з м. Сєверодонецьк, яке вже чотири місяці невпинно штурмує ворог. Про це теж інформує Сергій Гайдай.

Український стрілець-зенітник із переносного зенітно-ракетного комплексу «Ігла» приземлив бойовий вертоліт РФ Ка-52. Про це повідомили у 80-й окремій десантно-штурмовій бригаді ДШВ ЗС України.

На Сумщині окупанти знову використали заборонену зброю – запальні снаряди з фосфором. Одна дитина в лікарні.

На Чернігівщині ворог обстріляв із мінометів територію неподалік с. Сеньківка, Чернігівський район, та біля с. Янжулівка, Новгород-Сіверський район.

Уночі було чути чотири потужні вибухи в Індустріальному та Київському районах м. Харків. Також нічних обстрілів зазнало м. Дергачі Харківського району. Упродовж доби внаслідок обстрілів росіян в області десятьох осіб поранено, серед них двоє дітей. Дві людини загинули.

На Херсонщині бойові дії тривають у селах Бериславського району. Ворожа армія використовує всю наявну зброю, внаслідок чого в захоплених населених пунктах знищено сотні будинків та об’єктів інфраструктури. Місцеві жителі зазначають, що в деяких із сіл відбулася ротація, тож нові «освободітєлі» поселились у будинках людей, які виїхали.

Президент України присвоїв 10-й морській авіаційній бригаді Військово-морських сил Збройних сил України ім’я Героя України полковника Ігоря Бедзая.

Понад 610 українських дітей були поранені, 338 – загинули за чотири місяці повномасштабної війни РФ проти України. Про це повідомляють ювенальні прокурори.

«Наразі очищено понад 62 тисячі гектарів території, знешкоджено понад 45 тисяч вибухонебезпечних предметів, з них близько 2 тисяч авіаційних бомб», – заявив пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий. Він додав, що вже розміновано близько 33 га водних об’єктів на Київщині, Сумщині, Запоріжжі та Миколаївщині.

«Україна перебуває в стані війни, і їй нічим платити за багато громадських послуг, тому ми ухвалили виділення 9 млрд євро на допомогу», – сказав прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Росію та Білорусь виключили з Енергетичної хартії. Як повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, за наполяганням офіційного Києва їх позбавили статусу спостерігачів у цій спільноті.