Хроніка війни
30 червня 2022 (127 день)

На сіверському напрямі противник розгортає комплекси РЕБ неподалік х. Олешня Курської області, проводить повітряну розвідку, використовуючи БПЛА.

На лисичанському – обстрілює позиції наших військ біля м. Лисичанськ і веде штурмові дії в районі місцевого НПЗ, має частковий успіх.

«Силами оборони на Курахівському напрямку було звільнено і взято під контроль населений пункт Павлівка», – повідомили в ЗСУ.

На слов’янському напрямі підрозділи рашистів перегруповуються. Штурм на ділянці Довгеньке – Мазанівка наші воїни успішно відбили. Противник відійшов.

На краматорському напрямі активних дій ворог не вів. Ударив авіацією в районі с. Тетянівка.

На бахмутському – завдав ракетно-авіаційного удару в районі м. Соледар. Обстріляв артилерією райони населених пунктів Білогорівка, Покровське, Клинове та Новолуганське. Усім спробам наступальних та штурмових дій окупантів наші захисники успішно поклали край.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямах росіяни обстрілювали позиції наших захисників зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали ракетного удару по околицях м. Авдіївка.

«Окупанти покинули Зміїний, не витримавши вогню наших артилерійських, ракетних та авіаційних ударів», – заявив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Отже, Одещину повністю звільнено.

ЗСУ повернули контроль над с. Потьомкіне на Херсонщині.

Шестеро людей постраждали від ворожого обстрілу м. Слов’янськ. Окупанти застосували заборонені касетні боєприпаси. Про це повідомив керівник міської військової адміністрації Вадим Лях.

«На ранок [противник] кілька разів з різної зброї обстріляв Зеленодольську громаду. У Великій Костромці удар прийшовся по центру села. Є руйнування. У Зеленодольську ворог поцілив у сільгосппідприємство. Знищив склад, у якому було 40 тонн зерна. Вибух спричинив пожежу», – повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Польські гаубиці Krab уже працюють на передовій, допомагаючи українським воїнам знищувати ворогів. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

США нададуть Україні новий пакет допомоги на 800 млн доларів, до нього ввійдуть системи ППО та артилерія: Про це заявив американський президент Джозеф Байден.