Хроніка війни
8 березня 2022 (13 день)

Уночі російські окупанти вели бої в м. Ірпінь, обстрілювали райони смт Макарів і Гостомель біля м. Київ, українські військові відбили атаку на м. Старокостянтинів у Хмельницькій області. Нічний авіаналіт був і в м. Охтирка, бомбили житлові квартали та приватний сектор.

Було чути вибухи й у м. Миколаїв та Херсон, а також на Луганщині. Близько півночі російські літаки авіабомбами вщент зруйнували будинки в м. Суми. Загинула щонайменше 21 людина.

На Миколаївщині росіяни вбили виховательок дитбудинку, розстрілявши мікроавтобус із маркуванням «червоного хреста», який віз їх на зміну.

Ворог атакував гуманітарний коридор у м. Маріуполь, знищив центральну міську лікарню в м. Ізюм Харківської області. У м. Харків зруйноване консульство Албанії. Військові Російської Федерації вбили двох людей у харківському екопарку які прийшли туди погодувати тварин. Українські військові ліквідували неподалік міста російський десант. Близько 120 росіян висадились у Вовчанському районі, частину їх знищено.

На Житомирщині ЗСУ взяли в полон українського майора-дезертира, який у 2014 р. під час захоплення Криму перейшов на бік Росії. СБУ також затримала шпигуна, який намагався вступити в тероборону Волині.

Президент Володимир Зеленський озвучив умови для завершення війни в Україні. Він заявив, що українці готові вести діалог з РФ, але не капітулювати. Зеленський готовий до переговорів щодо майбутнього ОРДЛО, але думку мешканців цих територій має бути враховано.