Хроніка війни
6 липня 2022 (134 день)

На сіверському напрямі – без істотних змін. Для уточнення положення наших військ ворог вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На харківському – окупанти утримують угруповання сил зі складу Західного військового округу. Обстріляли артилерією населені пункти Харківщини й завдали по них авіаудару. Штурмові дії росіян на ділянці Козача Лопань – Соснівка наші воїни успішно відбили.

На слов’янському напрямі противник намагається покращити тактичне положення й забезпечити умови для наступу на ділянці Ізюм – Слов’янськ. Тут були обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Окупанти наступали на ділянці Довгеньке – Мазанівка, але, наразившись на відсіч наших воїнів, з утратами відійшли.

На краматорському напрямі ворог намагається заволодіти с. Верхньокам’янське та Григорівка. Застосовує комплекси радіоелектронної боротьби. Обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони м. Слов’янськ і с. Верхньокам’янське. Завдав авіаударів поблизу с. Тетянівка й Сидорове.

На бахмутському напрямі рашисти теж вдаються до спроб покращити тактичне положення, намагаються встановити цілковитий контроль над дорогою Бахмут – Лисичанськ. Наступи ворога на напрямах Миронівка – Луганське та Гольмівський – Новолуганське наші воїни зупинили, змусивши окупантів відійти.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському й запорізькому напрямах, щоб скувати дії наших військ, противник проводив обстріли українських позицій із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Неподалік м. Мар’їнка завдав авіаудару.

На південнобузькому напрямі рашисти намагаються утримати зайняті рубежі. Обстрілюють наші підрозділи артилерією.

Перша група українських військових прибула до Сполученого Королівства й незабаром розпочне тренування на полігонах під керівництвом тамтешніх досвідчених військових інструкторів. Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Вибух у м. Херсон: ЗСУ знищили ворожі склади в районі залізничного вокзалу. Про це повідомив радник голови місцевої ОВА Сергій Хлань.

Близько 03:20 воїни зенітного ракетного підрозділу повітряного командування «Південь» ліквідували дві ворожі крилаті ракети типу «Калибр», якими ворог намагався атакувати Миколаївщину.

Сергій Братчук, речник Одеської ОВА, повідомив, що росіяни вкотре запустили по області ракету Х-31 з літака Су-35. Сили ППО збили її над морем.

Павло Кириленко, голова обладміністрації Донеччини, поінформував, що російські ракети влучили у два будинки приватного сектору в м. Торецьк. Іще одна – впала поруч із соціальним об’єктом, але не вибухнула.

Генеральний штаб скасував рішення щодо видачі дозволів на виїзд військовозобов’язаним. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Упродовж доби піротехнічні підрозділи ДСНС виявили, вилучили й знешкодили 911 вибухонебезпечних предметів, зокрема 26 авіаційних бомб.

До м. Київ із візитом прибув Прем’єр-міністр Ірландії Міхол Мартін, який спершу відвідав смт Бородянка й м. Буча та Ірпінь, а потім зустрівся з Президентом України.