Хроніка війни
8 липня 2022 (136 день)

«Мобілізовані у ЗСУ – до 700 000 осіб, прикордонники – до 60 000, Нацгвардія – до 90 000, Національна поліція – до 100 000. У нас сьогодні понад 1 млн осіб у формі забезпечують діяльність сектору безпеки та оборони», – заявив очільник оборонного відомства України Олексій Резніков.

На харківському напрямі неподалік с. Дементіївка наші захисники двічі відбили штурм ворога й відкинули його.

На слов’янському – загарбники обстріляли райони населених пунктів Долина, Мазанівка, Краснопілля, Гусарівка та Новопавлівка. Наступальні дії ворога в районі с. Богородичне захлинулись, і він з утратами відійшов

На краматорському напрямі ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру м. Сіверськ, Слов’янськ, с. Серебрянка та Карпівка. У районі с. Верхньокам’янське під натиском ЗСУ підрозділи ворога відійшли.

На бахмутському напрямі противник обстрілював наші позиції поблизу с-ща Спірне, с. Івано-Дар’ївка, смт Нью-Йорк та Вуглегірської ТЕС. Поблизу с. Весела Долина точаться бої.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямах тривають обстріли вздовж лінії зіткнення.

«Аби вийти на адмінмежу Луганщини, росіяни артилерією знищують навколишні села», – сказав голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Від нічного обстрілу в м. Слов’янськ загинула жінка. Було пряме влучання в приватний будинок. Про це розповів керівник міської військової адміністрації Вадим Лях.

У Запорізькій області внаслідок обстрілів загорілися поля, вогонь перекинувся й на Дніпропетровщину. За словами очільника Дніпропетровської облради Миколи Лукашука, нищено близько 20 га пшениці.

Завершився офіційний візит в Україну делегації Сил оборони Угорщини на чолі з їхнім командувачем генерал-лейтенантом Ромулусом Русіном-Сенді.

Президент Володимир Зеленський відвідав українські позиції біля м. Кривий Ріг і вручив нагороди військовим.