Хроніка війни
11 липня 2022 (139 день)

На сіверському напрямі противник обстріляв райони с. Карповичі та Миколаївка, що на Чернігівщині.

На слобожанському – окупанти вели обстріли зі ствольної артилерії, РСЗВ й танків. Здійснювали повітряну розвідку.

На слов’янському напрямі неподалік с. Краснопілля ЗСУ відбили черговий ворожий штурм. Водночас противник застосував ствольну та реактивну артилерію, завдав авіаудару поблизу с. Богородичне.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському й запорізькому напрямах росіяни проводили обстріли з артилерії різних калібрів. Наші воїни змусили ворога відступити, коли той спробував організувати штурм у районі м. Мар’їнка.

На бахмутському напрямі окупанти завдали авіаударів літаками штурмової авіації Су-25 поблизу с. Покровське та Яковлівка.

Спецпризначенці Національної гвардії знищили передові групи спостереження рашистів на Донеччині.

На Херсонщині в м. Таврійськ ЗСУ ліквідували пересувний командний пункт ворога. Про це повідомив радник голови місцевої ОВА Сергій Хлань.

Упродовж ночі з 10 на 11 липня росіяни завдали п’яти ракетних ударів по населених пунктах на межі Луганщини й Донеччини, а також провели там чотири масовані артилерійські обстріли. Окупанти застосовували авіацію, ствольну та реактивну артилерію, намагаючись прорватися з лисичанського й інших напрямів до м. Сіверськ та Слов’янськ. Але вже понад тиждень ці їхні спроби є безуспішними, тож вони намагаються просуватися з боку м. Попасна.

Унаслідок обстрілу житлових кварталів м. Харків загинуло п’ять осіб, один снаряд влучив у автомобіль, де перебували батько з сином. Окупанти били по цивільних об’єктах – ТЦ, будинках. Зруйновано також гаражі, понищено автомобілі, спалахнуло кілька пожеж. Госпіталізовано 31 особу з пораненнями різного ступеня тяжкості, серед них дві дитини – 4 і 16 років. Одна ракета влучила в шестиповерховий житловий будинок. Вибухом повністю зруйновано під’їзд. Із-під завалів визволили 86-річну жінку, мешканку квартири на другому поверсі.

Ворог завдав двох ракетних авіаударів по Одещині – чотири ракети Х-31 випущено із Су-30. Одна з них влучила у приватний одноповерховий будинок, ударною хвилею пошкоджено прилеглі будинки й автомобілі. Постраждалих немає. Є влучання в об’єкт портової інфраструктури. Ще три ракети Х-31 були націлені на сільськогосподарські угіддя регіону. Постраждалих немає.

У м. Часів Яр на Донеччині рятувальники ДСНС розібрали 65 % завалів і прибрали 170 т зруйнованих елементів будинку. На вечір відомо про 9 поранених і 30 загиблих.

Сьогодні Президент України зустрівся з Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Після зустрічі він оголосив, що Нідерланди нададуть нашій країні важку зброю, броньовики та 200 млн євро економічної допомоги.