Хроніка війни
9 березня 2022 (14 день)

На дитячу лікарню та пологовий будинок у м. Маріуполь сьогодні скинули бомби. Частина медзакладу вщент зруйнована. За попередніми даними, внаслідок бомбардування ніхто не загинув, але 17 осіб поранені. Це, зокрема, й породіллі. На головному фото статті ви можете побачити вагітну жінку, яку на ношах виносять із розтрощеної лікарні. 

Окупанти запускали ракети по м. Краматорськ, але наші військові вчасно їх перехопили й знищили ворожі «Іскандери». Харків, Чернігів, Київ, Житомир, Суми та інші міста й села тримають оборону. На Харківщині ЗСУ знищили базу, звідки ворог регулярно обстрілював обласний центр. Унаслідок авіаударів російських ракет по м. Суми загинули 16-річний чемпіон України із самбо Артем Прийменко та п’ятеро членів його сім’ї. 

Щоразу, коли влада домовляється про «зелені коридори» для евакуації мирних жителів із гарячих точок, ворог порушує свої обіцянки. До прикладу, сьогодні вдалось евакуювати 40 тис. жінок та дітей із різних областей, тоді як заплановано було вивезти близько 100 тис. Найбільш проблемні ділянки – м. Маріуполь, Харків та Київська область. 

На Херсонщині росіяни затримали понад 400 українців через протести. У самому м. Херсон окупанти захопили СІЗО, де й планують утримувати патріотів.