Хроніка війни
17 липня 2022 (145 день)

На Донеччині росіяни вели штурмові дії в районі с. Івано-Дар’ївка – успіху не мали. Ворог намагається прорватися також до м. Сіверськ.

Крім того, загарбники намагалися просунутися в бік с. Верхньокам’янка. Зазнали рішучої відсічі й з утратами відійшли.

Також українські воїни грамотно відбили чергову спробу розвідки боєм поблизу с. Берестове та смт Білогорівка.

На авдіївському, курахівському, новопавлівському та запорізькому напрямах тривають систематичні обстріли позицій наших військ.

На харківському – ворог намагається втримати рубежі. Окупанти завдали авіаударів неподалік смт Прудянка та с. Верхній Салтів.

На слов’янському напрямі російські штурмові підрозділи зазнали поразки поблизу с. Григорівка.

На бахмутському – окупанти завдали ракетно-авіаційних ударів у районах м. Костянтинівка, с-ща Новолуганське та с. Покровське.

Українські війська просуваються на Херсонщині: «…можливо, не так швидко, як хочеться, але дуже впевнено», – констатує Оперативне командування «Південь».

Уночі росіяни знову обстріляли Харківщину. У Київському районі обласного центру від влучання двох ракет зайнялася п’ятиповерхова виробнича будівля. Постраждала 59-річна жінка, її госпіталізували. Ворог інтенсивно обстрілював Дергачівську громаду – там загорілися виробничі будівлі й автомобіль. У Чкаловській громаді внаслідок обстрілу окупантів запалав дах приватного будинку.

У Запорізькій області по обіді чулися вибухи: росіяни гатили з РЗСВ по населених пунктах на лінії зіткнення. За попередньою інформацією місцевої ОВА, постраждалих і загиблих немає. Інфраструктура руйнувань не зазнала, проте виникла пожежа на кількох полях.

Уранці знову зазнало масованого ракетного обстрілу м. Миколаїв. Попередньо відомо про влучання й пожежі на двох промислових підприємствах. Інформація уточнюється.

У Київській області вже виявили 1346 тіл мирних жителів, убитих російськими військовими. Цифра не є остаточною, про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Небітов під час телемарафону. Посадовець наголосив, що більшість людей застрелено з вогнепальної зброї.

Делегація Сил оборони Естонії на чолі з командувачем, генерал-лейтенантом Мартіном Геремом, здійснила візит до України, де, зокрема, відвідала зруйновані російською армією міста на Київщині й зустрілася з українським військовим командуванням.

Президент України вручив орден «Золота Зірка» заступникові командувача військ Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ ЗСУ бригадному генералу Дмитрові Красильникову, а також іншим Героям України з військових частин цього ОК – за ефективне виконання завдань із захисту суверенітету й територіальної цілісності України.