Хроніка війни
24 липня 2022 (152 день)

На слов’янському напрямі штурмовими діями окупанти спробували встановити контроль над с. Богородичне. І знову без жодного успіху.

На краматорському напрямі українські воїни вкотре відбили штурми ворога в напрямках Верхньокам’янка – Верхньокам’янське та Білогорівка – Верхньокам’янське. Окупанти з втратами відійшли.

Значними втратами та відступом завершилися для ворога недолугі спроби покращити тактичне положення в напрямах Володимирівка – Бахмутське та Доломітне – Новолуганське.

Ворог втрачає особовий склад, але вперто продовжує спроби встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС. Бойові дії тривають. Також тривають жорсткі бої у напрямі Роти – Семигір’я.

Окупанти завдали авіаудару біля с.  Андріївка. Після цього намагалися просунутися у напрямах населених пунктів Сухий Ставок, Андріївка та Брускінське – Білогірка. Але наші воїни не дали ворогу жодних шансів на успіх. Противник зазнав втрат та хаотично відступив.

Спікер Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що сьогодні вночі ЗСУ знищили: базу росіян та склад боєприпасів у м. Кадіївка на Луганщині; склад боєприпасів у м. Донецьк; склад боєприпасів у м. Макіївка на Донеччині; базу росіян у м. Таврійськ на Херсонщині; склад боєприпасів та базу росіян у м. Горлівка на Донеччині.

ЗСУ вразили ще один міст через Дніпро на Херсонщині – міст через шлюз Каховської ГЕС.

Українські захисники знищили базу окупантів у тимчасово окупованому с. Хрустальне на Луганщині. За попередніми даними, кількість загиблих та поранених досягає 100 росіян.

Поблизу м. Лисичанськ наші артилеристи накрили вогнем окупантів, які щойно прибули на ротацію – знищено щонайменше 12 спецпризначенців, багато поранених. Ворог посилив тиск у районі с. Верхньокам’янське, однак ЗСУ змусили росіян відійти.

На Харківщині ворог наносив удари по Харківському, Богогодухівському, Чугуївському, Лозівському й Ізюмському районах. Пошкоджені будинки, горіли господарчі споруди. Одна людина постраждала.

Зранку росіяни з акваторії Чорного моря завдали ракетного удару по Хмельницькій області. Чотири крилаті ракети морського базування типу «Калібр» були збиті силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Захід».

Росіяни продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини та Чернігівщини з території РФ. Загалом упродовж ночі нараховано півтора десятка обстрілів з мінометів та близько двох десятків – зі ствольної артилерії.

Вранці росіяни влучили у приватний склад та кілька приватних підприємств у м. Миколаїв. Будівлі зазнали руйнувань, виникла пожежа.

Ворог напередодні ввечері випустив чотири ракети «Калібр» по Корабельному району м.  Миколаїв. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки, господарчі споруди, автомобілі, гараж. Відомо про п‘ятьох поранених, серед них – підліток.

На саміті перших леді та джентльменів зібрали понад 3 млн доларів США. Про це перша леді України Олена Зеленська заявила під час заходу. Також вона додала: «На нашому саміті ми сьогодні збирали кошти на реанімобілі для українських лікарів та пацієнтів».

У Польщі зібрали кошти на Bayraktar для України. Кошти в рамках акції «Купімо Україні Bayraktar» перевели понад 200 тис. людей. Зібрати вдалося 22,5 млн злотих – це близько 5 млн доларів США.