Хроніка війни
26 липня 2022 (154 день)

У районі м. П’ятихатки на Дніпропетровщині українські захисники знищили пункт управління та склад боєприпасів ворога, а також 48 загарбників і техніку росіян. Про це повідомили в ОК «Південь».

На сіверському напрямі ворог здійснив обстріли цивільної та військової інфраструктури та вів повітряну розвідку.

На харківському напрямі ворог здійснював вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії, а також завдав авіаударів біля населених пунктів Залиман, Мосьпанове та Явірське. Силами розвідувальної групи намагався розкрити побудову оборони наших військ в районі населеного пункту Чепіль.

На слов’янському напрямі противник обстріляв із ствольної, реактивної артилерії та танків. Намагався просунутися неподалік с. Богородичне, успіху не мав, відійшов.

На краматорському напрямі зафіксовано артилерійські обстріли поблизу с. Райгородка, Закітне, Серебрянка, Верхньокам’янське, Виїмки, Переїзне та Білогорівка. Спробу окупантів покращити тактичне положення в районі с. Івано-Дар’ївка українські воїни успішно відбили та змусили ворога тікати.

На бахмутському напрямі противник обстріляв військову та цивільну інфраструктуру. Ворожі спроби штурмів в районах с. Берестове, м. Соледар та с. Семигір’я наші захисники успішно відбили. Тривають бої зі штурмовою групою в районі с. Покровське.

На південнобузькому напрямі основні зусилля противник продовжує зосереджувати на утриманні займаних позицій та недопущенні просування наших підрозділів. Ворог активно веде повітряну розвідку БпЛА та здійснює обстріли вздовж лінії зіткнення.

Зранку по Миколаївщині було нанесено масований ракетний удар – росіяни випустили 18 ракет. За попередньою інформацією внаслідок потрапляння боєприпасів та їх уламків уражено об’єкт критичної інфраструктури та автотранспортне підприємство. Попередньо без жертв. Окрім цього, була спроба уразити портову інфраструктуру м. Миколаїв.

Зранку з акваторії Чорного моря росіяни завдали по Одещині ударів з літаків Су-30 та Су-35. Повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 25 своїх захисників.

Начальник ГУР МО України генерал-майор Кирило Буданов очолюватиме Комітет з питань розвідки при Президентові України.

Фонд «Повернись живим» придбав і передав ЗСУ комплекс Bayraktar TB2. Це – наймасштабніший проєкт «Повернись живим», повідомляють у фонді. Його вартість становить понад 16,5 млн доларів.

Німеччина передала Україні обіцяні реактивні системи залпового вогню Mars II та три додаткові самохідні гаубиці PzH2000. Про це заявила голова Міноборони ФРН Крістіна Ламбрехт.

Міжнародне товариство Черчилля відзначило Володимира Зеленського премією Вінстона Черчилля за лідерство. Президент України Володимир Зеленський у своїй промові сказав: «Ця нагорода була б неможливою, якби весь український народ не піднявся на захист свободи від тиранії, яка намагається повернути нас до найгіршого».