Хроніка війни
27 липня 2022 (155 день)

Захисники України впродовж дня відбили одразу декілька ворожих штурмів на сході. В районі населеного пункту Пасіки ворог намагався викрити позиції наших військ. Безуспішно. Розвідувальну групу знешкоджено.

На Донеччині росіяни продовжують спроби покращення тактичного положення в напрямах м. Краматорськ та Бахмут.

Окупанти вели штурмові дії в напрямі Білогорівка – Верхньокам’янське. Зазнали втрат та відійшли.

Українські воїни успішно відбили ворожі штурми в с. Берестове та на напрямах Володимирівка – Соледар і Роти – Семигір’я. Ворог відійшов із втратами.

На південнобузькому напрямі загарбники обороняються та намагаються не допустити просування підрозділів ЗСУ.

ЗСУ звільнили с. Андріївка і Лозове, що на Херсонщині. Сталося це зокрема завдяки нашій авіації, яка завдала чотири удари по ворогу. Про це повідомили в ОК «Південь».

Українські захисники завдали удару по Антонівському мосту в м. Херсон. Міст – не зруйнований, але пересуватися ним тепер неможливо. Цю інформацію підтвердила керівниця прес-центру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

На Миколаївщину відряджений генерал-майор Дмитро Марченко для посилення військової адміністрації та ЗСУ, а також для виконання завдань у регіоні та на Херсонщині.

Уночі російські війська обстріляли два райони Дніпропетровщини. У м. Марганець поранена 54-річна жінка, вона в лікарні. У місті пошкоджені вісім п’ятиповерхівок, лікарня, дитячий садок і транспорт промислового підприємства.

Поблизу с.  Котляреве на Миколаївщині через нічний ворожий обстріл знищено 230 га врожаю пшениці.

Очільник Донецької ОВА Павло Кириленко повідомив, що в м. Бахмут окупанти влучили у готель. Попередньо є загиблі та поранені, триває рятувальна операція. По м.  Авдіївка здійснений один ракетний удар і тричі по місту працювала ворожа артилерія. Наслідки обстрілів центру міста і коксохімічного заводу встановлюються.

Росіяни зранку нанесли удари по Індустріальному та Новобаварському районах м. Харків. Попередньо, постраждалих немає.

Окупанти випустили 21 ракету по Миколаївщині та здійснили 28 артобстрілів. Пошкоджено об’єкти інфраструктури й автомобільні підприємства. Попередньо, без жертв та постраждалих. Повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Україна розблокувала порти «Одеса», «Чорноморськ» і «Південний» для експорту зерна. Повідомили у прес-службі Військово-морських сил ЗСУ.

Уряд Німеччини схвалив продаж Україні 100 гаубиць PzH 2000.

Голова Пентагону Ллойд Остін запевнив Олексія Резнікова, що США якнайшвидше передадуть Україні додаткові чотири високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS.