Хроніка війни
29 липня 2022 (157 день)

На півдні ЗСУ зупинили ворожу контратаку та знищили чотири склади боєприпасів. Про це повідомило ОК «Південь».

У районі с. Щурівка на Харківщині українські військові виявили та знешкодили розвідувальну групу окупантів.

Рашисти знову намагалися штурмувати українські позиції в районах населених пунктів Соледар, Вершини і Семигір’я. Однак зазнали втрат та відійшли.

Неподалік с. Верхньокам’янське виявлено розвідгрупу окупантів, ЗСУ змусили її відійти.

Усі наступальні та штурмові дії окупантів у районах населених пунктів Авдіївка, Кам’янка, Красногорівка та Піски наші воїни придушили.

Уранці над Кіровоградщиною ППО збило ворожу ракету. Про це повідомив голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Черговий акт тероризму вчинили окупаційні війська Росії та її пособники у виправній колонії в с. Оленівка на Донеччині – цієї ночі вони обстріляли і вбили частину військовополонених, яких перевели в окрему будівлю за декілька днів до обстрілу. В українському Генштабі заявили: «Російські окупанти переслідували, таким чином, свої злочинні цілі – звинуватити Україну у скоєнні «воєнних злочинів», а також приховати тортури над полоненими і розстріли, які здійснили там за наказами окупаційної адміністрації та командування ЗС РФ на тимчасово окупованій території Донецької області. За попередніми даними, загинуло близько 40 полонених, поранені ще 130 українських військових.

Одна людина поранена внаслідок нічного обстрілу м. Слов’янськ. За попередньою інформацією, росіяни випустили ракети з установки «Смерч».

Окупанти з території РФ обстріляли одну з громад Чернігівської області. Пошкоджено адміністративну будівлю. Інформації щодо постраждалих немає. Про це повідомляє ОК «Північ».

Вночі росіяни вдарили по центру м. Харків – поцілили у житловий будинок та будівлю ВНЗ. Попередньо, постраждалих немає.

На Дніпропетровщині окупанти обстріляли Нікопольський та Криворізький райони. Попередньо, пошкоджені шість приватних будинків, гаражі та господарчі споруди. Зачепило електромережу.

Ворог знову обстріляв м. Миколаїв. Влучив у подвір’я приватних житлових будинків. Декілька споруд зруйновано, інші – пошкоджені. Також пошкоджено пункт видачі гуманітарної допомоги. Щонайменше п’ятеро загиблих та семеро поранених.

Окупанти нанесли ракетний удар по житловому кварталу м. Краматорськ. Одна людина загинула, ще п’ятеро отримали поранення. Також два приватні будинки знищено вщент, ще 21 – пошкоджено. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

У День Сил спеціальних операцій ЗСУ Президент України зустрівся з нашими військовими-спецпризначенцями, привітав їх та вручив нагороди. Також Володимир Зеленський представив особовому складу бригадного генерала Віктора Хоренка – нового Командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Для подальшої підтримки сухопутних сил України німецький уряд вирішив передати пакет із 16 броньованих мостоукладальник Biber.

Сьогодні в портах Одещини вантажилися перші судна з українським зерном, що були заблоковані в українських акваторіях від початку війни. Наразі в портах знаходиться 17 суден з майже 600 тис. т вантажів. Посли G7 приїхали в м. Одеса та зустрілися з Президентом України в Одеському порту.