Хроніка війни
30 липня 2022 (158 день)

На слов’янському напрямі ворог намагався вести штурмові дії біля с. Бражківка – успіху не мав і відійшов.

На бахмутському напрямі окупанти штурмували напрями Пилипчатине – Покровське та Доломітне – Травневе. ЗСУ дали бій і ворог відступив.

На авдіївському напрямі загарбники наступали на напрямах Новоселівка Друга – Красногорівка і Спартак – Авдіївка, але наші воїни зірвали їхні плани і росіяни відійшли.

На новопавлівському напрямі Сили оборони відбили штурмові дії противника у напрямі Єгорівка – Павлівка, окупанти успіху не мали та відмовилися від подальшого тиску.

На південнобузькому напрямі ворог спробував створити сприятливі умови для наступу на напрямі Брускінське – Білогірка. Зазнав вогневого ураження від підрозділів ЗСУ та відмовився від подальшого просування.

На півдні авіація ЗСУ завдала сім ударів по ворогу. На Херсонщині та Миколаївщині уражено опорний пункт, укріплені підземні укриття і склад з ворожими боєприпасами.

Поблизу м. Сватове партизани знищили розподільник керування залізницею. Тепер підвезення окупантами боєприпасів залізничними шляхами дуже ускладнилося. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Україна поки не отримала списки загиблих в с. Оленівка. Водночас уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вже зробив запит для повернення тіл загиблих бійців. За його словами, родичам потрібно звертатись безпосередньо до Червоного Хреста. Українська влада наразі має лише цифри щодо загиблих та поранених.

Уночі окупанти вкотре обстріляли м. Харків. В одному з районів почалася сильна пожежа.

Вночі окупанти також обстріляли один зі спальних районів м. Миколаїв, значних пошкоджень зазнали багатоповерхівки. Попередньо відомо, що одна людина загинула, троє – зазнали поранень. У Баштанській громаді було декілька вибухів за містом. Попередньо, спрацювала ППО.

Зранку противник обстріляв м. Слов’янськ, пошкоджена будівля автовокзалу. Ворог здійснив також інтенсивні артобстріли м. Мар’їнка і Красногорівка.

Норвегія передала Україні 14 легкоброньованих автомобілів IVECO LAV III.