Хроніка війни
2 серпня 2022 (161 день)

На харківському напрямі окупанти зазнали невдачі та відступили при спробі покращити тактичне положення в напрямі Тернова – Байрак.

На слов’янському напрямі діяли розвідувальні групи поблизу населених пунктів Довгеньке та Долини.

Ворог зосереджує зусилля на веденні наступу на бахмутському та авдіївському напрямах.

Росіяни пробували наступати в напрямі Новолуганське – Івано-Дар’ївка, але отримали рішучу відсіч та відійшли.

Усі спроби просування ворога у напрямах Роти – Вершина, Володимирівка – Яковлівка, Клинове – Зайцеве та Покровське – Бахмут успішно відбито. Окупанти з втратами відійшли назад.

У напрямі Відродження – Кодема окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

Окупанти вели штурмові дії в напрямі Мінеральне – Авдіївка, успіху не мали, відійшли. На напрямі Донецьк – Піски ворог має частковий успіх.

На Херсонщині деокупували вже 53 населені пункти. Про це повідомив виконувач обов’язків голови Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

Уночі окупанти вдарили по Криворізькому районі зі ствольної артилерії по двох громадах – Зеленодольській та Широківській. У с. Кошове пошкоджена електромережа і село наразі без світла, попередньо без постраждалих.

На Донеччині під ранок відбулися потужні обстріли Миколаївської громади і ракетний удар по м. Торецьк, зафіксовано значні руйнування. Інформація щодо жертв і постраждалих уточнюється.

На Сумщині ранок знову почався з мінометних обстрілів. Тричі за ранок росіяни відкрили вогонь по Есманьській, Середино-Будській та Юнаківській громадах. Усі обстріли почалися близько сьомої ранку. Усього 14 прильотів. Без жертв та руйнувань.

Очільник Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомив, що окупанти вдарили ракетами по м. Миколаїв. Поцілили в університетський гуртожиток, крамниці та багатоповерхівки. Загиблих немає, поранення дістала одна людина.

Ввечері над Вінниччиною збили дві ворожі ракети. Повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Голова Львівської ОВА повідомив про ракетний удар по області ввечері. Сили ППО збили 7 із 8 ворожих ракет.

За повідомленням оперативного командування «Південь» у Херсонській області росіяни обстріляли автобус із цивільними, які намагалися виїхати в бік м. Кривий Ріг. Троє загиблих, п’ятеро поранених.

Розпочалася обов’язкова евакуація з Донеччини. Сьогодні вранці перший потяг з людьми прибув у м. Кропивницький.

Напередодні Президент США Джо Байден підписав меморандум про надання Україні військової допомоги на 550 млн доларів. Про це повідомили в Білому домі.