Хроніка війни
3 серпня 2022 (162 день)

На волинському, поліському та сіверському напрямах без особливих змін.

На бахмутському та авдіївському напрямах російські загарбники вели штурмові дії.

Усі намагання окупантів просунутися в напрямах населених пунктів Мар’їнка та Білогірка наші захисники звели нанівець.

Ворог також намагався вести наступ у напрямах Новоселівка Друга – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Василівка – Красногорівка, Мінеральне – Авдіївка та в напрямі Донецьк – Піски. Успіху не мав, відійшов.

ЗСУ знищили два ворожих склади боєприпасів на Херсонщині. Також вдалося залишити ворогів без мобільної станції супутникового зв’язку та протитанкового ракетного комплексу.

В ООН повідомили, що запускають місію щодо встановлення причини загибелі українських військовополонених у с. Оленівка. Про це заявив генеральний секретар організації Антоніу Гутерріш і додав, що сторони конфлікту мають утримуватись від дій, що загрожують мирному населенню.

Унаслідок влучання двох ракет ЗРК «С-300» у м. Миколаїв зруйновано супермаркет та пошкоджено багатоповерхові будинки, магазини й аптеку. Жертв немає. Також Віталій Кім повідомив про влучання ракети на територію кінно-спортивної школи.

Вночі росіяни з артилерії завдали ударів по Криворізькому району – Зеленодольській та Апостолівській громадах. Одна людина загинула, ще одна постраждала.

Удень рашисти обстріляли касетними снарядами м. Чугуїв. Є один загиблий, двоє людей – поранені.

Упродовж дня росіяни обстріляли три громади Сумщини: Юнаківську, Миропільську і Краснопільську. Усього 55 прильотів. Люди, на щастя, не постраждали. Про це розповів очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 167 військовослужбовців, 32 із них, на жаль, посмертно.

Заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Володимир Коваль взяв участь у церемонії урочистої передачі зразків високотехнологічного озброєння від волонтерів Литовської Республіки.

Фонд «Повернись живим» і турецька компанія Baykar офіційно оголосили про співпрацю. Директори організацій Халук Байрактар і Тарас Чмут підписали в м. Стамбул меморандум про подальше партнерство.

Президент України зустрівся із головою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу. «Під час візиту було покладено початок відбудові першочергово важливої інфраструктури – шкіл і дитячих садків. Вчора у прикордонному м. Овруч на Житомирщині було розпочато будівництво дитсадочка».