Хроніка війни
5 серпня 2022 (164 день)

На донецькому напрямі ворог тисне на м. Соледар і Бахмут, намагається відтіснити Сили оборони від західної околиці м. Донецька. Тривають бойові дії.

На краматорському та бахмутському напрямах окупанти спробували закріпитися в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве та Вершини – безуспішно, ЗСУ вогнем змусили їх відступити.

На авдіївському напрямі загарбники просувалися в напрямі населених пунктів Красногорівка, Авдіївка та Піски – невдало, подальший рух окупантів зупинено.

Захисники України на новопавлівському і запорізькому напрямах успішно відбили черговий ворожий штурм на м. Мар’їнка і змусили ворога тікати.

На південнобузькому напрямі російські війська штурмом намагалися оволодіти с.Лозове – спробу успішно відбили, ворог відмовився від подальшого просування.

ЗСУ звільнили с. Дмитрівка, що в Ізюмському районі на Харківщині. Українські воїни ліквідували багато техніки та піхоти росіян. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Запорізька АЕС під ударом – окупанти ледь не поцілили у ядерний реактор. Загарбники з РСЗВ серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об‘єднаний допоміжний корпус, заявили в «Енергоатомі» та додали, що персонал ЗАЕС ліквідовує наслідки пошкоджень.

Окупанти обстріляли м. Запоріжжя. Кілька ракет влучили поруч із обласним центром. За попередньою інформацією, жертв немає.

Російська армія накрила вогнем два райони Дніпропетровщини – Нікопольський та Криворізький. По м. Нікополь ворог двічі поцілив з «Градів». У місто прилетіли 40 реактивних снарядів. Пошкоджень зазнали до десяти приватних будинків та господарських споруд. Сталося загорання на місцевому підприємстві, знищено автобус та кілька автівок.

Вранці в одному з районів м. Миколаїв пролунали потужні вибухи. Інформації про постраждалих і руйнування наразі немає.

Ввечері окупанти знову обстріляли житлові квартали Корабельного району м. Миколаїв. Є значні руйнування і жертви – десять поранених, кількість загиблих уточнюється.