Хроніка війни
6 серпня 2022 (165 день)

ЗСУ відбили наступ ворога у напрямах Яковлівка – Вершина, Кодема – Зайцеве та Лозове – Невельське.

На харківському та слов’янському напрямах росіяни безуспішно вели наступальні бої в районі с. Богородичне та Долини.

На краматорському напрямі російські військові намагалися наступати у Верхньокам’янському районі, відійшли.

На бахмутському напрямі окупанти йшли на штурм за декількома напрямами, бої продовжуються.

На авдіївському напрямі російські військові безуспішно вели наступальні бої в напрямах Новобахмутівка – Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Веселе – Піски.

На Донеччині українські військові відбили атаки поблизу населених пунктів Лозове та Невельське.

Нашою штурмовою авіацією із долученням тактичного бомбардувальника, винищувачів та гелікоптерів упродовж бойового дня нанесено дев’ять ударів по трьох опорних пунктах, по чотирьох скупченнях ворога, озброєння та техніки, по одному складу боєприпасів та радіолокаційній станції.

Валентин Резніченко, очільник Дніпропетровської ОДА, повідомив, що вночі росіяни обстріляли з «Градів» Нікопольський район, зі ствольної артилерії – Криворізький. Як завжди, ударили по житлових кварталах. У м. Нікополь зафіксовано 20 прильотів реактивних снарядів.

Олег Синєгубов, голова Харківської ОВА, розповів, що окупанти знову завдали ударів по м. Харків. Ракети випустили із РФ. Вкотре під прицілом – виключно цивільна інфраструктура. Жертв та постраждалих немає.

Упродовж дня росіяни обстрілювали території Есманьської, Глухівської, Буринської, Шалигінської, Білопільської, Миколаївської громад. Зафіксовано близько 200 прильотів. Про це повідомив очільник Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Одеській зенітно-ракетній бригаді передано стрічку «За мужність та відвагу». Вона символізує почесну однойменну відзнаку, якою військова частина нагороджена згідно з Указом Президента України №408/2022 від 15 червня 2022. Нагороду командиру бригади від імені Президента України передав командувач повітряного командування «Південь» генерал-майор Дмитро Карпенко.

В м. Івано-Франківськ провели турнір з міні-футболу серед чоловічих команд, присвячений пам’яті Героя України Степана Тарабалки, який 13 березня загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів в небі над Житомиром.
На турнірі були присутні дружина та син загиблого захисника. Взяли безпосередню участь у турнірі і побратими Степана Тарабалки.