Хроніка війни
7 серпня 2022 (166 день)

Окупанти намагалися вести штурмові дії неподалік c. Вірнопілля. Українські воїни придушили цю недолугу спробу та відкинули ворога назад.

Поблизу с. Богородичне та Долини ворожа розвідка боєм завершилася для окупантів втратами та відступом.

Штурмовими діями загарбники намагалися покращити тактичне положення поблизу с. Верхньокам’янське – успіху не мали, відійшли.

Силами розвідувальної групи росіяни намагалися визначити систему оборони наших військ неподалік с. Білогорівка. Група виявлена та знешкоджена.

Ворог вів наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Яковлівка та Вершини – успіху не мав, відійшов. Поблизу с. Кодема тривають бойові дії.

Окупанти намагалися прорвати оборону наших військ у напрямах населених пунктів Красногорівка, Авдіївка, Піски і Мар’їнка. Бойові дії тривають.

На південнобузькому напрямі окупанти вели наступальні бої біля с. Благодатне – успіху не мали, відійшли.

Дві ракети влучили по території заводу в Індустріальному районі м. Харків; одна ракета спричинила пошкодження критичної інфраструктури в Немишлянському районі; ще одна влучила в землю біля приміщення суду в Новобаварському районі міста. По Харківській області обстрілювали Ізюмський, Харківський, Богодухівський та Чугуївський райони.

На Дніпропетровщині ворог обстріляв Нікопольський і Криворізький райони. Двоє людей отримали поранення у м. Марганець, також там пошкоджено 48 приватних будинків, господарчі споруди, автівки, зупинку.

Російська армія обстріляла приватний сектор практично в центрі м. Слов’янськ. Постраждалих немає. Про це повідомив мер міста Вадим Лях.

На Донеччині росіяни упродовж дня обстріляли населені пункти Бахмут, Авдіївка, Залізне, Соледар, Первомайське, Південне, Нью-Йорк, Новоселівка, Сонцівка. Пошкоджено пішохідний міст, п’ять приватних житлових будинків, багатоповерхівку, складське приміщення, господарчу споруду. По області – п’ять вбитих і вісім поранених цивільних.

Зранку в м. Миколаїв знову лунали вибухи. Тривали обстріли Березнегуватської громади – одна людина загинула та п’ятеро поранено. У с. Таборівка зруйновано три житлових будинки.

Ввечері росіяни вдарили по військових об’єктах Вінниччини, є постраждалі. Про це повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ.

Президент України привітав військовослужбовців із Днем Повітряних сил Збройних Сил України та вручив нагороди. «У багатьох держав світу є військові літаки та системи протиповітряної оборони, але лише деякі країни мають справді боєздатну військову авіацію та вміння здобувати перемоги в повітрі. Пишаємося всіма, хто воює в Повітряних силах України!»

Північна Македонія передала Україні танки та літаки. Повідомив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Швеція приєднується до британської програми навчання українських військових. 120  інструкторів буде відправлено до Великобританії для проведення підготовки українських військовослужбовців.