Хроніка війни
8 серпня 2022 (167 день)

На слов’янському напрямі окупанти намагалися покращити своє тактичне положення неподалік с. Богородичне. Спроба для них виявилася невдалою.

На бахмутському напрямі російські загарбники тиснули на населені пункти Бахмут, Зайцеве, Вершина і Кодема. Ворожі штурмові дії відбито Силами оборони.

На авдіївському напрямі наші воїни придушили спробу наступу окупантів на населені пункти Авдіївка та Піски. Під вогневим натиском ЗСУ ворог відступив.

На новопавлівському та запорізькому напрямах вояки Росії мали намір прорвати українську оборону біля м. Мар’їнка та с. Шевченко. Ворожий задум був провальним, росіяни відійшли.

Уночі високоточними ракетами HIMARS українські військові вдарили по пунктах тимчасової дислокації ворога на промислових майданчиках в різних районах м. Мелітополь. Про це повідомив мер м. Мелітополь Іван Федоров.

ЗСУ вночі вдарили по Антонівському та Каховському мостах. Це підтвердила речниця сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

Вранці засоби ППО у небі Одещини збили крилату ракету морського базування типу «Калібр» випущену з підводного човна у Чорному морі. Про це повідомили в ОК «Південь».

Сили ППО спрацювали в Уманському районі. Залишки збитої ракети пошкодили об’єкт цивільної інфраструктури. Двоє людей отримали поранення, їх госпіталізували. Про це розповів голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

На Дніпропетровщині ворог знову обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. Пошкоджені приватні будинки, приміщення, обладнання та транспорт аграрної компанії.

Внаслідок обстрілів почалася пожежа в адміністративні будівлі в Київському районі м. Харків. З артилерії обстрілювали Богодухівський, Ізюмський, Харківський, Чугуївський райони Харківщини. Чотири людини отримали поранення, двоє – загинули.

В Україні побудують завод з виробництва «Байрактарів». Власник турецької компанії Baykar уже створив в Україні компанію, яка придбала земельну ділянку та розробила проєкт заводу. Про це розповів посол України в Туреччині Василь Боднар.

Перші три німецькі зенітні самохідні артилерійські установки «Гепард» вже в Україні. Про це повідомили в ОК «Південь».

Німеччина змінює правила перебування для біженців з України. Уряд країни запроваджує облік часу перебування в країні. Правила змінюються з 1 вересня. Про це повідомили у Федеральній раді.