Хроніка війни
9 серпня 2022 (168 день)

На бахмутському та авдіївському напрямах  росіяни намагаються вести штурмові дії. Ворог пішов на штурм у районі с. Спірне та потрапив під вогонь наших воїнів, хаотично відступив.

Окупанти намагалися задіяти розвідувальні групи в районах населених пунктів Івано-Дар’ївка, Веселе, Яковлівка та Соледар. Після вогневого ураження наших захисників загарбники швидко відступили.

Також противник намагався провести розвідку боєм у районах населених пунктів Підгородне та Бахмут, успіху не мав, відійшов.

Противник має частковий успіх у напрямі с. Вершина.

Ворог вів наступальні бої біля населених пунктів Красногорівка, Авдіївка та Піски. Успіху не мав.

ЗСУ знищили ворожий склад у Генічеському районі Херсонщини.

На Дніпропетровщині внаслідок нічного ворожого обстрілу м. Нікополь одна людина опинилася в лікарні. Також зафіксовано пошкодження кількох житлових будинків, трьох підприємств, адміністративних будівель і транспорту.

На Харківщині ворог гатив по м. Харків, а також Богодухівському, Лозівському, Чугуївському та Харківському районах. Троє людей постраждали.

На Луганщині Сили оборони відбили десять спроб ворога штурмувати міста і села на межі Луганщини та Донеччини.

На Донеччині ворог щільно обстрілював населені пункти Авдіївка, Бахмут, Костянтинівка, Красногорівка, Соледар, Часів Яр і прилеглі села. За оперативною інформацією за добу по області троє загиблих і 19 поранених.

На Миколаївщині ворог піддає масованим обстрілам Галицинівську і Березнегуватську громади – пошкоджень зазнали житлові будинки, уточнюється інформація щодо постраждалих.

На Херсонщині окупанти продовжують обстрілювати деокуповані ЗСУ населені пункти з метою повернути втрачені позиції, але безуспішно.

ЗСУ знищили ворожий склад у Генічеському районі. Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Більше ніж 1064 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. Станом на ранок 9 серпня 2022 р. офіційне число дітей-жертв – 361 дитина, поранених – 703 дитини.

У м. Буча поховали 15 людей, тіла яких не вдалось опізнати. На всіх тілах є сліди тортур. «Серед убитих – 14 чоловіків та одна жінка. Вісім чоловіків знайшли в сусідньому с. Мироцьке, вони були закатовані та розстріляні». Про це розповіла радниця міського голови м. Буча.

Відбулася чергова операція з передачі тіл загиблих військових. Україна повернула тіла ще 17 своїх захисників.

ЗСУ вже отримали 50  турецьких бронетранспортерів Kirpі. Дві бригади морської піхоти вже користуються машинами на полі бою.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив: «Ще один друг України приєднується до програми підвищення боєздатності Збройних Сил України під керівництвом Великої Британії. Фінляндія відправить своїх військовослужбовців для навчання наших військ у Великій Британії».