Хроніка війни
12 березня 2022 (17 день)

12 березня в с. Гоголів Броварського району на Київщині від ракетного удару сталася пожежа в будівлі цеху з виготовлення рибної продукції ТОВ «Шельф», крім того зруйновано будівлю для охорони. До гасіння було залучено три одиниці техніки й сімох осіб. Пожежу ліквідовано на площі 3 тис. кв. м. Жертв та постраждалих не виявлено. 

Рятувальники Харківського гарнізону ДСНС упродовж доби 11–12 березня й надалі виконували службові обов’язки в умовах воєнного часу. Ворог проводив обстріли та повітряні бомбардування різних об’єктів житлових кварталів м. Харків та сільських населених пунктів області. 

Тривали пошуки тіл людей, загиблих від ворожого бомбардування, ще в ніч із 9 на 10 березня. Тоді авіабомба влучила у двоповерховий житловий будинок у с-щі Слобожанське. 

Із-під завалів дістали тіла п’ятьох людей, жінка (45–47 років), жінка (35–37 років), чоловік (до 40 років) та діти 2 років і 12–14 років. Пошукові роботи тривали 10 та 11 березня. 

За добу рятувальники здійснили понад 40 виїздів для ліквідації пожеж та розбирання завалів зруйнованих будівель. Загалом було залучено близько 50 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 200 фахівців. 

Піротехнічні підрозділи ДСНС також продовжували роботу – знешкоджували артилерійські боєприпаси, що не розірвались. Було відпрацьовано близько 40 адрес, де виявили вибухонебезпечні предмети. 

Підсумки: 

Бліцкриг не вдався, ворог проводить приховану мобілізацію та ротацію сил, стягує техніку з усіх куточків РФ. 

Розвідка має інформацію про підготовку Росією перекидання до України найманців із-за кордону. Кількох із них уже знищено. 

Ворог готує провокації на ЧАЕС. Має два сценарії: перший – із підпалюванням радіаційних лісів; другий – з артилерійським ударом по ядерному сховищу. Росіяни планують звинуватити у цих діях Україну. 

Розвідці відомо майже про всі плани загарбника. «Як тільки у високих кабінетах зароджуються ідеї – ми відразу про них знаємо», – сказав начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов. 

31 батальйонно-тактична група ворога за два тижні втратила боєздатність. «Це страшні, безпрецедентні втрати для росіян», – підкреслив він. 

Утрати в особовому складі й техніці на тлі економічних проблем через санкції призвели до того, що за продовження війни виступають лише Володимир Путін та міністр оборони РФ Сергій Шойгу. «Навіть генералітет у переважній більшості виступає проти війни, усе оточення так чи інакше намагається це зупинити – хтось навіть саботує накази вищого військового керівництва», – зазначив Буданов.