Хроніка війни
13 серпня 2022 (172 день)

На харківському напрямі в районі с-ща Питомник наші воїни завдали окупантам утрат і змусили їх утікати.

На слов’янському – неподалік с. Нова Дмитрівка та Долина – ворог намагався прорвати оборону українських військ, успіху не мав, відійшов.

На краматорському – спробував штурмом покращити своє тактичне положення поблизу с. Івано-Дар’ївка та с-ща Виїмка. Отримавши жорстку відсіч, відступив.

Також до наступальних та штурмових дій рашисти вдалися, щоб просунутись біля населених пунктів Яковлівка, Бахмут, Вершина та Зайцеве, але й там успіху не мали. В окремих районах тривають бойові дії.

Окупанти намагаються прорвати оборону наших військ біля населених пунктів Олександропіль, Красногорівка, Авдіївка, Мар’їнка та Піски. Там точаться запеклі бої.

Спробував ворог просунутись також у районах населених пунктів Лозове та Широке. З утратами відступив і там.

ЗСУ знову вдарили по греблі Каховської ГЕС на Херсонщині. Тепер пересуватися нею неможливо. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

У Пентагоні оцінили ефективність ЗСУ на 12 за 10-бальною шкалою. На сайті американського Міністерства оборони сказано, що Росія має набагато більше сил, ніж Україна, але «справи йдуть не на користь росіян, і це надалі впливає на їхній моральний дух, на їхню можливість забезпечувати себе».

Окупанти завдали нових ударів по Нікопольському та Криворізькому районах Дніпропетровщини. «Нікополь ворог обстріляв з "Градів". Скерував по житлових кварталах 30 реактивних снарядів. У місті понівечені 11 багатоповерхових, 13 приватних будинків та дитячий садок. Виведено з ладу газогін та лінію електропередач. На місці працюють аварійні бригади. Люди не постраждали», – повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Укотре обстріляли росіяни й м. Харків. Влучання були в центрі та у двох районах міста. Знову ракети поцілили в навчальний заклад.

Близько 20:00 було обстріляно м. Миколаїв. В одному з міських районів ракета розірвалась біля житлового будинку, відомо про одного пораненого. Про це заявив місцевий мер Олександр Сєнкевич.

Словацькі винищувачі МіГ-29 скоро вирушать в Україну. Таку інформацію озвучив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

Підтримують Україну і в м. Париж: там тривають маніфестації «Врятуйте "Азов"» та «Росія – терорист». Сьогодні у французькій столиці відбулися хода й мітинг, про це повідомив віцепрезидент Об’єднання українців у Франції Володимир Когутяк.