Хроніка війни
13 березня 2022 (18 день)

13 березня – 18-й день вторгнення Росії в Україну. Плани Кремля захопити країну за три дні провалились. Українські військові тримають оборону м. Київ, Чернігів, Харків та ін. Водночас окупанти РФ є в Херсонській області та м. Мелітополь на Запоріжжі. Частково захоплені м. Ізюм та містечка на північному заході Київської області. Не припиняються обстріли Житомирщини, м. Суми, днями РФ ударила ракетами по м. Дніпро, Луцьк та Івано-Франківськ. 

Російські військові продовжують ракетні обстріли мирних населених пунктів, обстрілюють міста й селища, ведуть вогонь по цивільних, виконуючи злочинний наказ. Також росіяни мародерствують. Найскладніша ситуація в м. Маріуполь: воно понад тиждень перебуває в облозі, без світла, газу й води. На шляху туди війська РФ розграбовують гуманітарний вантаж. Тривають спроби захоплення м. Сєверодонецьк Луганської області, м. Волноваха на Донеччині повністю зруйновано. 

Утрати російської армії – понад 12 тис. осіб. Українська армія втратила близько 1300 військових. Невідома точна кількість загиблих цивільних в Україні. 

На Львівщині ворог завдав авіаудару по Міжнародному центру миротворчості та безпеки. За попередніми даними, випустили вісім ракет. Це за 30 км від кордону з Польщею.