Хроніка війни
21 серпня 2022 (180 день)

На слов’янському напрямі противник провів розвідку боєм у районах Петропілля – Дмитрівка, Пасіка – Богородичне, успіху не мав, відійшов.

Вів також наступальні бої на ділянках Покровське – Бахмутське, Семигір’я – Зайцеве, Новоселівка – Нью-Йорк. Отримав жорстку відсіч, відступив і там.

На авдіївському напрямі ворог невдало провів розвідку боєм у районі Спартак – Опитне, відійшов теж.

Наступальними та штурмовими діями він намагався покращити своє тактичне положення на ділянках Новоселівка-Друга – Красногорівка, Веселе – Піски, Олександрівка – Мар’їнка. З утратами відступив і в цих районах.

На ділянці Лозівський – Піски підрозділи противника мають частковий успіх.

На новопавлівському напрямі ворог здійснив невдалу спробу наступу на відрізку Луганське – Побєда. Намагався просунутись у районі Олександрівка – Таврійське, але змушений був відійти. На ділянці Васильки – Благодатне має частковий успіх.

Максим Марченко, голова Одеської ОВА, розповів, що впродовж дня було знешкоджено дві ворожі дрейфуючі міни.

Одещина зазнала ворожої атаки п’ятьма ракетами. Три – влучили в територію сільськогосподарських підприємств Одеського району. Є влучання в зерносховище. Постраждалих немає.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що рашисти з РСЗВ «Ураган» ударили по Зеленодольській ТГ у Криворізькому районі. За попередніми даними, внаслідок обстрілу постраждали шість людей, серед них дитина. Є пошкодження житлових будинків та будівлі дитсадка.

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вночі ворог завдав удару ракетами типу С-300 по м. Миколаїв. Наразі відомо про влучання в територію підприємства. Решта – припали на околиці міста. За попередніми даними, постраждалих немає. Інформація щодо наслідків руйнувань уточнюється. Також уночі зазнало обстрілів с. Широке Баштанського району. Як наслідок – пошкоджено житлові будинки та адмінбудівлю сільської ради. Були також влучання в городи місцевих жителів. Люди не постраждали.

Росіяни понад пів сотні разів обстріляли прикордоння. Ворог застосовував реактивну та ствольну артилерію, міномети, великокаліберну стрілецьку зброю. Під ворожим вогнем опинилися три громади Сумщини, дві – Чернігівщини, одна – Харківщини.

Станом на 21 серпня задокументовано 29 492 військові злочини й 13 779 злочинів проти національної безпеки України. Унаслідок збройної агресії, за офіційними даними ювенальних прокурорів, загинуло 373 дитини, 721 – зазнала поранень. Про це повідомляють в Офісі генерального прокурора.