Хроніка війни
22 серпня 2022 (181 день)

На бахмутському напрямі окупанти штурмували околиці населених пунктів Соледар, Кодема та Зайцеве – безуспішно. Сили оборони дали бій.

На новопавлівському напрямі загарбники організували наступ у районі с. Новомихайлівка, але теж наразилися на опір українських захисників і з утратами відступили.

Активні бої тривають неподалік населених пунктів Времівка та Велика Новосілка, що на запорізькому напрямі.

На слобожанському напрямі росіяни намагаються закріпитися на позиціях, поповнити втрати в живій силі та військовій техніці.

Противник продовжує наступ і тисне на українських захисників біля м. Авдіївка та Бахмут, там точаться запеклі бої.

У ЗСУ офіційно підтвердили новий удар по Антонівському мосту. Речниця ОК «Південь» Наталія Гуменюк зазначила, що ворогу не вдасться його відновити.

ЗСУ не просто влучили в Антонівський міст, а зробили це саме в той момент, коли ним рухалася колона російських автомобілів із боєприпасами. Про це поінформував радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

Зараз близько 1 млн людей захищають Україну в ЗСУ та інших наших збройних формуваннях. Про це заявив Президент Володимир Зеленський на Форумі ветеранів.

У війні з Росією загинуло майже 9 тис. українських військових. Таку цифру назвав там-таки, на Форумі ветеранів, Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук повідомив, що по м. Нікополь ударили двічі. Гатили з РСЗВ «Град» та зі ствольної артилерії. Зафіксовано близько півсотні пострілів. Чотири особи постраждали. У місті сталося кілька пожеж. Окупанти зруйнували два приватні будинки й господарські споруди. Обстрілом пошкоджено три десятки приватних житлових будинків, 12 п’ятиповерхівок, будівлю суду, автовокзал, а також дитсадок, аптеку, ринок, продуктові магазини, автівки, лінії електропередач. У Синельниківському районі ракетним обстрілом зруйновано школу та будинок культури. В одній із громад ударили по сільськогосподарському підприємству, нині інформацію уточнюють.

Уночі окупанти завдали ракетних ударів по м. Торецьк та Костянтинівка. Пошкодили будинки й школу. Будівля костянтинівської школи зазнала серйозних ушкоджень, але ніхто не постраждав. Також під обстрілами виявилися м. Авдіївка, Часів Яр та низка сіл. Пошкоджено 19 приватних будинків, господарські споруди, млин. На Донеччині – двоє загиблих. Про це розповів очільник Донецької ОВА Павло Кириленко.

В ОК «Південь» повідомили, що російські війська випустили п’ять ракет типу «Калибр» по Одещині. Дві збили над морем сили ППО, три поцілили в зерносховище та у відкриту ділянку сільськогосподарського підприємства.

По м. Харків уночі вдарили ракетами й із РСЗВ. Пошкоджено приватний сектор та інфраструктурні обʼєкти, двоє постраждалих. Також обстріляли Богодухівський район Харківської області, там один постраждалий.

Україна отримала ще 5 тис. терміналів Starlink. Нову їх партію профінансувала Польща. Про це повідомив Михайло Федоров.

Сьогодні Мінцифри, Держспецзв’язку та Канцелярія прем’єр-міністра Польщі підписали меморандум про взаєморозуміння в царині кіберзахисту.