Хроніка війни
25 серпня 2022 (184 день)

На харківському напрямі ворог здійснив спробу наступу біля с. Петрівка, зазнав утрат і відійшов. Проводив розвідку за допомогою БпЛА.

На краматорському – обстріляв райони населених пунктів Спірне, Званівка, Сіверськ та Пришиб. Спробував покращити своє тактичне положення біля с. Старий Караван, успіху не мав, відступив.

Наступальними та штурмовими діями окупанти намагалися просунутися біля населених пунктів Кодема й Бахмутське. Зазнавши втрат, відійшли й там. Намагалися провести розвідку боєм у районі смт Благодатне, теж з утратами відступили.

Спроба наступу противника в районі с. Таврійське під вогнем наших воїнів захлинулася теж, відійшов він і там.

Уночі ЗСУ завдали удару по Каховському мосту та системах ППО росіян, а також знищили склад боєприпасів і уразили командно-спостережний пункт. Укотре вдарили українські військові й по Антонівському мосту: ворог не може його ремонтувати. Вогневий контроль над мостом і надалі здійснюється за допомогою артилерії. Про це повідомляє очільниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

«За вчорашній день РФ піднімала літаки 200 разів, часто імітувала удари», – зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, що поруч із ЗАЕС, 25 серпня двічі відключалась остання лінія зв’язку станції з енергосистемою України. Про це заявили в Енергоатомі. Як наслідок – два робочі енергоблоки атомної станції від’єдналися від мережі. Фахівці проводили пускові операції з підключення одного з них до вечора. Їхні старання завершилися успіхом.

Очільник Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що вночі ворог завдав ракетного обстрілу по одній із громад Вишгородського району. Зафіксовано два прильоти. Жертв і поранених серед цивільних на ранок немає.

На Дніпропетровщині росіяни обстрілювали чотири райони. Ракета прилетіла у Великомихайлівську громаду – там вісім постраждалих, серед них троє дітей. Також окупанти вдарили по м. Кривий Ріг із реактивної системи залпового вогню «Торнадо-C». Про це повідомив начальник військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА, розповів, що ворог не покращив свого тактичного положення. Упродовж минулої ночі зафіксовано вісім артилерійських та дев’ять мінометних атак. Чотири рази окупанти намагалися йти в танковий наступ. Поблизу трьох населених пунктів – завдали авіаударів.

Керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що вночі обласний центр зазнав обстрілів. Відомо про влучання в приватний житловий сектор, де сталося займання одного з будинків. Кілька домівок зазнали пошкоджень. За попередніми даними, обійшлося без жертв і потерпілих.

На Донеччині зранку загарбники вдарили по м. Слов’янськ. Пошкоджено багатоповерхівки й приватні будинки. Також постраждали м. Бахмут, Авдіївка, Торецьк і низка інших населених пунктів. По області серед цивільних троє загиблих та один поранений.

Олександр Старух, керівник Запорізької ОВА, повідомив про черговий масований ворожий обстріл у м. Оріхів та населених пунктах навколо. Рашисти застосували артилерію, гатили кілька годин поспіль. Загинув 17-річний юнак. Жінка зазнала тяжких поранень.