Хроніка війни
26 серпня 2022 (185 день)

На слов’янському напрямі ворог намагався наступати на с. Карнаухівка – Сили оборони дали бій, і він відійшов.

На бахмутському – росіяни штурмом хотіли прорватися до населених пунктів Соледар, Бахмутське, Бахмут і Кодема – теж безуспішно.

На авдіївському – окупанти планували покращити своє тактичне положення біля с-ща Невельське, але ЗСУ завадили їм і тут.

На південнобузькому – ударами авіації рашисти намагалися зруйнувати важливі об’єкти інфраструктури в районах населених пунктів Олександрівка, Лозове та Ольгине.

Щодо вибухів і ураження цілей на Херсонщині ОК «Південь» повідомило, що сьогодні були: точкове влучання у ворожу базу в Херсонському районі; точкове влучання у склад боєприпасів у районі с. Чорнобаївка; точкові влучання в Антонівський міст і вночі – «прильоти» по Дар’ївському мосту, останній виведено з ладу; вранці завдано ударів по базі окупантів поблизу с. Високопілля, було поцілено також у склад боєприпасів у м. Нова Каховка.

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай підтвердив ранкове знищення бази окупантів у м. Кадіївка.

На Дніпропетровщині росіяни обстріляли Нікопольський, Синельниківський та Криворізький райони. У м. Нікополь пошкоджено будинки, школу та санаторій.

На Харківщині обстрілів зазнали Чугуївський, Богодухівський та Харківський райони. Зруйновано будівлю закладу професійно-технічної освіти, згоріли приватні й господарські будівлі, склад. Одна людина загинула, ще троє – постраждали.

На Донеччині вночі було обстріляно населені пункти Миколаївка (пошкодили школу і п’ять будинків), Сіверськ, Слов’янськ (влучили в хімікомеханічний технікум), Бахмут, Часів Яр, Максимільянівка, Зеленопілля, Андріївка. По області – двоє загиблих, сім поранених.

На Миколаївщині загарбники вночі обстріляли с. Широке та Червона Долина – пошкоджено дві сільгоспбудівлі в домогосподарствах.

На Херсонщині російські війська обстрілюють позиції ЗСУ та цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії. Також не припиняють завдавати авіаудари в Бериславському районі. У м. Каховка та с. Чаплинка вночі лунали вибухи.

Довгоочікувані листи з полону: в Україну доставили перші звістки від наших воїнів. Згідно з Женевською конвенцією наші військовополонені мають право надсилати й отримувати листи. На цьому наголошує міністр з питань реінтеграції ТОТ Ірина Верещук.

Укроборонпром спільно з Генштабом ЗСУ розробив програму розвитку індустрії БпЛА в Україні.

Бельгія надішле Україні допомоги на 8 млн євро. Кошти підуть на матеріали для надання першої медичної допомоги, зимовий одяг, прилади нічного бачення та лікарські засоби для ЗСУ. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Бельгії.

На честь воїнів-добровольців, які першими стали на оборону м. Ірпінь і зробили усе, щоб вигнати ворога з півночі Київщини, міська влада встановила перший в Україні пам’ятний знак Силам Територіальної оборони Збройних сил України.

Енергоатом повідомив, що сьогодні о 14:04 один із зупинених учора енергоблоків Запорізької АЕС під’єднано до енергомережі України, «триває набір потужності».