Хроніка війни
28 серпня 2022 (187 день)

На харківському напрямі противник спробував покращити своє тактичне положення неподалік с. Світличне, успіху не мав, відійшов.

На слов’янському – штурмовими діями намагався просунутися в районі с. Богородичне, зазнав утрат і був відкинутий назад.

На бахмутському – Сили оборони України відбили наступ окупантів біля с. Весела Долина.

На авдіївському напрямі ворог мав невдалу спробу наступу в районі с. Первомайське, теж зазнав утрат і відійшов.

На новопавлівському – силкувався покращити тактичне положення неподалік с. Павлівка. Теж без успіху.

ЗСУ знищили склади боєприпасів ворожих військ поблизу м. Херсон – у с-щі Інженерне та с. Чорнобаївка – й укотре вдарили по Антонівському та Дар’ївському мостах.

За інформацією мера м. Мелітополь Івана Федорова, у с. Мирне зруйновано будівлю, де окупанти вели підготовку до «референдуму», а в самому місті на території заводу «Автокольорлит» ліквідовано одну з їхніх найбільших військових баз.

У м. Слов’янськ нічним обстрілом росіяни пошкодили вісім багатоповерхівок, один зі снарядів влучив у подвір’я школи. У м. Краматорськ зазнали руйнацій житлові будинки поруч із залізницею.

У м. Нікополь уночі ворог понівечив кілька житлових будинків та автівок. У м. Марганець зачепило склад і цехи місцевої фабрики.

На території м. Запоріжжя рашисти поцілили в один із дачних кооперативів у Шевченківському районі. За попередніми даними, постраждалих немає. У Запорізькій області російські окупанти 14 год вели вогонь із реактивних систем та ствольної артилерії по м. Оріхів. Трирічний хлопчик та шестирічна дівчинка зазнали контузії, їхня мама – закритої черепно-мозкової травми. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух. За його словами, впродовж останніх 6 год у місті сталося понад 200 влучань. Його центр горить.

На Харківщині окупанти обстріляли територію дитячого табору в Харківському районі. Також під обстрілами – Богодухівський, Чугуївський та Ізюмський райони. Пошкоджено житлові будинки, об’єкти промисловості. У смт Золочів убито людину.

На Луганщині росіяни 17 разів починали артилерійські обстріли, п’ять разів били з РСЗВ, чотири рази атакували танками. Поблизу чотирьох населених пунктів завдали авіаударів.

Увечері ворог двічі випускав ракети по центру м. Харків. Одну адміністративну будівлю зруйновано. Про жертви наразі інформації немає. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

У м. Сарни на Рівненщині ввечері було завдано удару по військовій інфраструктурі. За попередньою інформацією, без жертв. Про це заявив голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.