Хроніка війни
30 серпня 2022 (189 день)

На слов’янському напрямі окупанти виступили в бік с-ща Шнурки – Сили оборони України завдали їм утрат і змусили відійти.

На донецькому – ЗСУ ведуть позиційні бої для покращення тактичного положення вздовж лінії зіткнення – наші воїни знищують пункти управління, засоби ППО, склади з БК, руйнують логістику росіян.

На бахмутському напрямі наступ ворога на населені пункти Зайцеве, Весела Долина та Бахмут успіху не мав, під тиском наших оборонців загарбники відступили. Тривають бої з окупантами за контроль над с. Кодема.

Штурм ворога з метою покращення тактичного положення, спрямований у бік населених пунктів Опитне, Авдіївка, Первомайське й Красногорівка, зазнав невдачі: рашисти з утратами відступили.

На Херсонщині вночі наші бомбардувальники завдали двох ударів по районах зосередження ворога біля с. Киселівка й Костирка. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 220 вогневих завдань, зокрема били й по трьох мостах – Антонівському автомобільному, Антонівському залізничному та Дар’ївському – для закріплення їхнього нефункціонального статусу.

У Дніпропетровській області ввечері та вночі кількох ворожих ударів крилатими ракетами зазнало м. Кривий Ріг. Утрат немає, значних руйнувань інфраструктури теж. Нікопольський район уночі рашисти обстріляли з РСЗВ «Град». У м. Кам’янське поранена жінка. У м. Нікополь пошкоджено автовокзал, магазини й бібліотеку.

На Луганщині по позиціях українських захисників на бахмутському напрямі завдано чотирьох ракетних ударів, також було 10 мінометних та 6 артилерійських обстрілів із боку росіян.

На Донеччині обстріляно житлові сектори в населених пунктах Авдіївка, Слов’янськ, Бахмут, Первомайське та низці інших міст і сіл. Пошкоджено житлові будинки, об’єкти Авдіївського коксохімічного заводу, ЛЕП, пологовий будинок, теплову мережу, відділення банку, магазин.

Російські окупанти обстріляли кілька разів упродовж дня центральні райони м. Харків. Є руйнування, четверо загиблих, дев’ять поранених. Інформація уточнюється. Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Напередодні в м. Слов’янськ російські військові зі ствольної артилерії розстріляли базу евакуаційного загону Товариства Червоного Хреста України.

Дві школи, Палац спорту й Палац культури зазнали удару сьогодні в м. Дружківка. Нещодавно відремонтовану школу знищено вщент. За попередньою інформацією, жертв серед цивільних немає.

Відбувся офіційний візит в Україну делегації Збройних сил Чеської Республіки на чолі з начальником Генштабу генерал-майором Карелом Ржегкою.

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до України. Президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Ґроссі в м. Київ.