Хроніка війни
31 серпня 2022 (190 день)

Російські окупанти здійснили невдалу спробу наступу на смт Прудянка.

Захисники України відбили також їхній наступ у бік населених пунктів Весела Долина, Бахмут, Зайцеве, Майорськ та Кодема.

Провальними виявились і плани наступу загарбників на населені пункти Авдіївка, Первомайське, Красногорівка та Мар’їнка – вони зазнали втрат і відійшли.

Крім того, росіяни спробували покращити тактичне положення в районі с. Побєда, де теж не мали успіху.

На півдні українські військові знищили чотири ворожі пункти управління. Противник здебільшого деморалізований, але не перестає чинити опір, про це повідомив речник ОК «Південь» Владислав Назаров.

Уночі рашисти обстріляли Київський район м. Харків. Пряме влучання в житловий будинок. За попередніми даними, дві людини постраждали. Про це поінформував міський голова Ігор Терехов.

Уночі обстрілів зазнали населені пункти Краматорськ, Слов’янськ, Часів Яр та Курахове. Про це заявив голова Донецької ОВА Павло Кириленко. У центральній частині м. Краматорськ ракетним ударом пошкоджено щонайменше чотири багатоповерхівки. У м. Слов’янськ – будинки за п’ятьма адресами. У м. Часів Яр під вогонь потрапили житловий сектор та промзона. Обсяги завданої шкоди встановлюють.

Валентин Резніченко, очільник Дніпропетровської ОВА, розповів, що вночі під прицілом ворога був Нікопольський район. Російські окупаційні війська обстріляли його із систем «Град» та важкої артилерії чотири рази. Двічі вдарили по самому м. Нікополь. Поранено одну жінку. Ворожі снаряди пошкодили у місті 12 багатоповерхівок, кілька магазинів і аптек, коледж, дитячо-юнацьку спортивну школу, культурно-спортивний комплекс.