Хроніка війни
2 вересня 2022 (192 день)

На слобожанському напрямі ситуація значних змін не зазнала. Підрозділи Сил оборони утримують позиції, не даючи ворогу змоги просуватись у глиб території нашої держави.

На харківському – ЗСУ успішно відбили атаку ворога в районі с. Гусарівка.

На слов’янському – активних наступальних дій противник не вів.

На краматорському – українські захисники придушили атаки, спрямовані на населені пункти Соледар, Бахмутське, Весела Долина.

Наступальними та штурмовими діями росіяни намагалися покращити своє тактичне положення в районах населених пунктів Первомайське, Опитне та Невельське. Злагодженими діями Сил оборони їх відкинуто на попередні позиції.

Збройні сили України відбили наступ противника також неподалік населених пунктів Високопілля та Потьомкіне.

На Херсонщині вибухи лунали впродовж усієї ночі та вдень. Важкі бойові дії тривають у Каховському й Бериславському районах, дуже багато населених пунктів опинилися на межі знищення.

Наші ракетно-артилерійські підрозділи завдали результативних ударів по поромній переправі поблизу с. Львове та по двох районах зосередження сил і засобів ворога.

У м. Слов’янськ окупанти обстріляли дитячий садок. Цієї ночі їхні війська знову били по сусідньому місту, триває руйнування цивільної інфраструктури Донеччини. Без жертв.

Крім того, вночі ворог завдав ракетних ударів по Холодногірському району м. Харків. Постраждалих немає. Дві ракети поцілили в землю, пошкоджено будівлі, зокрема спорткомплекс, а також автомобілі. На місцях влучань працюють правоохоронці, фіксуючи злочини росіян. За попередніми даними, було випущено ракети комплексу С-300.

Микола Лукашук, голова Дніпропетровської облради, повідомив, що сьогодні російські окупаційні війська завдали удару по Криворізькому та Синельниківському районах області. Під вогнем ворога опинилося с. Велика Костромка. Там пошкоджено житловий будинок та лінію електропередач. Потерпілих серед мирного населення немає. У Великомихайлівській громаді через обстріли сталася пожежа в лісі. Вигоріло 4 га території. На місці виявлено 30 вирв та уламки боєприпасу. Нині займання ліквідоване, люди не постраждали.

У межах роботи Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Донецькій області сьогодні відбувся черговий обмін бранцями між Україною та країною-агресором. Додому повернулися 14 українських захисників. Серед них десятеро – із 58-ї окремої механізованої бригади (ОМБР) і четверо – із 30-ї ОМБР. Вони потрапили в полон до окупаційних військ навесні цього року. Серед звільнених воїнів – офіцер та військовий медик.

1 вересня Укрпошта почала продаж марок із зображенням легендарного пса-розміновувача Патрона. Це перші благодійні марки від початку повномасштабної війни. Усі зібрані кошти буде спрямоване через фандрейзингову платформу UNITED24 на закупівлю машини для розмінування Armtrac 400. Про це повідомили її представники.