Хроніка війни
4 вересня 2022 (194 день)

Сили оборони утримують позиції, не допускаючи просування ворога територією України.

Наші підрозділи відбили атаки росіян у районах населених пунктів Краснопілля, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Кодема, Соледар та Первомайське.

Ракетні війська й артилерія наземних угруповань українських сил і надалі виконують завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника.

Поточної доби завдано ударів по пунктах управління, районах зосередження бойової техніки та особового складу рашистів.

Окупанти вдарили вночі по м. Харків. Зафіксовано два «прильоти», за попередніми даними – у приватному секторі Київського району. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов. На Харківщині окупанти обстрілювали Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони. Одна людина загинула, двоє – госпіталізовані.

На Луганщині росіяни активно застосовують ППО для прикриття своїх військ. Уночі вони завдали двох ракетних ударів та здійснили вісім артобстрілів. Також вели вогонь по позиціях ЗСУ зі стрілецької зброї.

На Донеччині під обстрілами – населені пункти Слов’янськ, Хромове, Шуми, Нью-Йорк, Північне, Південне, Щербинівка та інші населені пункти. По області чотири людини загинули, двох поранено.

Близько 02:30 м. Миколаїв зазнало масованого ракетного обстрілу. Суттєво пошкоджено три лікувальні й два навчальні заклади, готель та музей. Зачепило й житлові будинки.

Російські війська атакували м. Очаків Миколаївської області. Зруйновані елеватор та десятки будинків, знищено кілька тисяч тонн зерна. Про це повідомив заступник очаківського міського голови Олексій Васьков.

Валентин Резніченко, очільник Дніпропетровської ОВА, розповів, що ворог тричі вдарив по Нікопольському району з РСЗВ «Град» і важкої артилерії. Обійшлося без загиблих та поранених. У м. Нікополь понівечено п’ять житлових будинків та кілька господарських споруд. Виведена з ладу лінія електропередач. У Марганецькій громаді пошкоджені приватний будинок, склади й прохідна заводу.