Хроніка війни
6 вересня 2022 (196 день)

Окупанти щораз більше підрозділів відводять для поновлення боєздатності. Крім того, підрозділи приватних воєнних компаній поповнюють ув’язненими на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Наші військові успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Долина, Соледар, Новобахмутівка, Кодема, Зайцеве, Авдіївка, Мар’їнка та Любомирівка.

Авіація ЗСУ завдала щонайменше восьми ударів, знищивши бойову техніку, засоби ППО та значну кількість живої сили в опорних пунктах на донецькому й південнобузькому напрямах.

Підрозділи ППО на різних напрямах ліквідували вертоліт, БпЛА та п’ять крилатих ракет.

Ракетні війська й артилерія знищили три об’єкти зосередження живої сили окупантів, техніку радіоелектронної розвідки та боротьби, станції зв’язку, понтонну й поромну переправи, вісім складів боєприпасів.

Українські військові частково просунулись і закріпилися на Луганщині. Вони й надалі відбивають ворожі атаки.

Напередодні після 14 год важкого бою смт Високопілля на Херсонщині перейшло під контроль українських Сил оборони. Контрнаступ на півдні триває.

ЗСУ взяли під вогневий контроль переправи на Херсонщині. Українські захисники контролюють їх у районах с. Дар’ївка та м. Гола Пристань, про це повідомили в ОК «Південь».

На півдні України впродовж дня наша авіація завдала 18 ударів по позиціях, логістиці, командних та опорних пунктах ворога. Ліквідовано чотири склади боєприпасів у Бериславському, Херсонському й Баштанському районах.

Окупанти в ніч проти вівторка обстріляли ракетами Індустріальний район м. Харків. Унаслідок їхньої атаки загинула місцева мешканка.

Валентин Резніченко, очільник Дніпропетровської ОДА, повідомив, що російські війська тричі накрили Нікопольський район «Градами» У м. Нікополь завдали удару по житлових кварталах. Поранено двох людей. У райцентрі пошкоджено 20 багатоповерхових та 11 приватних будинків. Один будинок зруйнований. Ворожі снаряди поцілили по дитячому садочку, двох ліцеях, центру технічної творчості й спортивному клубу. У місті понівечено кілька газогонів та автівок. Зачепило й лінії електропередач. У Марганецькій громаді минулося без постраждалих та руйнацій. Також зранку був ракетний удар по м. Кривий Ріг, ворог влучив у нафтобазу.

Ще один заклад середньої освіти росіяни зруйнували на Донеччині. Цього разу – Курахівську гімназію № 2. Учора пізно вночі ворог завдав по ній ракетного удару: знищено одне крило чотириповерхової будівлі й пошкоджено довколишні багатоповерхівки. На щастя, обійшлося без жертв.

Україна повернула останки ще 25 своїх військових під час чергової передачі тіл, про це поінформували в Мінреінтеграції.

В Україну з Німеччини доставлено ще п’ять самохідних установок Gepard та одну контрбатарейну радіолокаційну систему Cobra. Наразі надійшло 20 Gepard для ЗСУ, ще 10 буде надано ближчим часом.