Хроніка війни
7 вересня 2022 (197 день)

Сили оборони відбили спроби наступу росіян поблизу населених пунктів Питомник, Руські Тишки, Григорівка, Зайцеве, Майорськ, Миколаївка-Друга, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Долина та Опитне.

Повітряні сили завдали щонайменше 14 ударів по опорних пунктах та місцях зосередження живої сили й техніки окупантів. Наші сили ППО на різних напрямах знищили два літаки Су-25, один гелікоптер Ка-52 та два БпЛА.

На Херсонщині, поблизу м. Гола Пристань, у результаті точних ударів ЗСУ противник утратив близько 70 солдатів. Більш ніж половину з них – убитими.

Біля м. Таврійськ знищено дві САУ «Акація», ще дві пошкоджено, втрати живої сили уточнюються. Також один з артилерійських дивізіонів ворога, які діяли на Херсонському напрямі, втратив до 60 % особового складу й техніки – він уже небоєздатний.

Через ускладнення логістики підрозділам ворога не вистачає пального та боєприпасів, російські війська й надалі зазнають утрат на оперативних напрямах.

«ЗСУ вже близько. Куп’янськ завжди був і залишається українським містом. Стежте за повідомленнями з офіційних джерел», – сказано в повідомленні на сторінці Куп’янської міської ради.

На засіданні Ради Безпеки ООН генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Ґроссі застеріг, що на Запорізькій атомній електростанції через бойові дії може статися катастрофа.

Авіабази в окупованому Криму було уражено серією успішних ракетних ударів, про це у спільній статті заявили головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Уночі росіяни вкотре обстріляли м. Слов’янськ – постраждали два мікрорайони. Окупанти поцілили у дві школи. Будівлі пошкоджені, але обійшлося без жертв. Ще одне влучання зовсім зруйнувало під’їзд житлового будинку. Вибухова хвиля пошкодила й сусідні будівлі. Станом на вечір три людини загинули.

На Донеччині війська рф також обстріляли населені пункти Краматорськ, Костянтинівка, Васюківка, Роздолівка, Бахмутське. По області троє вбитих, двоє поранених.

На Миколаївщині тривають ворожі обстріли територій Березнегуватської та Широківської громад і прилеглих населених пунктів.

На Херсонщині бойові дії відбуваються практично в усіх районах. У тимчасово окупованих селах, які межують із уже деокупованими, рашисти повиривали окопи й ведуть обстріли сусідніх населених пунктів.

Троє людей загинуло, ще семеро постраждало від обстрілу росіянами Оріхівського району Запорізької області. Про це повідомив голова місцевої ОВА Олександр Старух, додавши, що окупанти вели вогонь упродовж дня.

Очільник Пентагона Ллойд Остін сьогодні на зустрічі у форматі «Рамштайн» у Німеччині оголосить про черговий пакет військової допомоги Україні. Таку інформацію озвучив заступник міністра оборони США з політичних справ Колін Каль.