Хроніка війни
17 березня 2022 (22 день)

Оперативна інформація щодо російського вторгнення. Триває 22-га доба героїчного протистояння українського народу агресії РФ. 

Окупаційні війська продовжують наступальну операцію. Ворог не полишає спроб вийти на адміністративні межі Луганської та Донецької областей. Успіху не має. 

Щоб скувати дії Збройних сил України, противник намагається блокувати населені пункти на північ від столиці. 

Водночас він завдає ракетно-бомбових ударів по об’єктах цивільної інфраструктури у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях, де не відбуваються активні бойові дії. 

На волинському напрямі фіксується інтенсивне використання території, інфраструктури Республіки Білорусь угрупованням військ РФ для завдання ударів по Україні та логістичного забезпечення угруповання окупаційних військ на поліському напрямі. 

Зберігається ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил Білорусі в бойових діях на боці РФ. 

На поліському напрямі ворог здійснював спроби оволодіти рубежами, які втратив результаті успішних дій підрозділів Збройних сил України. Успіху там агресор не має і зазнає втрат. Намагається перегрупувати війська й налагодити логістичне забезпечення. 

На сіверському напрямі активних наступальних дій ворог не проводив, продовжує підготовку для відновлення наступу з метою дальшого блокування м. Київ із північно-східного напрямку. Хаотично обстрілює позиції ЗСУ, намагаючись вести розвідку. 

На слобожанському напрямі окупанти намагалися провести наступальні дії з району м. Ізюм, успіху не мали. Вдаються до спроб закріпитися на зайнятих рубежах і вдосконалити систему матеріально-технічного забезпечення. 

Російські загарбники посилюють угруповання додатковими підрозділами 1-ї танкової армії та берегових частин Балтійського флоту. 

На донецькому й таврійському напрямах ворог проводив наступальні дії. Мав частковий успіх у районі м. Рубіжне (закріплюється на західних та північно-західних околицях, просувається до південної частини міста). 

На попаснянському та волноваському напрямах окупанти провели невдалі штурмові дії в районах смт Верхньоторецьке та м. Мар’їнка. Зазнали втрат. Перегруповують війська, поповнюють запаси. 

На маріупольському напрямі продовжують штурм міста. 

На запорізькому напрямі до активних наступальних дій окупанти не вдавалися. 

На південнобузькому напрямі ворог проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання позицій. 

Намагався проводити наступальні дії на криворізькому напрямі, взяв під контроль с. Мала Шестірня, але загального успіху не мав, закріплюється на займаних позиціях. 

На таврійському напрямі ворог продовжував нарощування системи матеріально-технічного забезпечення угруповання військ. На аеродромі м. Джанкой розгорнуто збірний пункт пошкодженої техніки. 

Противник намагається поширювати дезінформацію всіма доступними каналами комунікацій як на жителів тимчасово окупованих територіях, так і на власне населення з метою формування міфу про «непереможність» ЗС РФ. 

Командування Збройних сил України звертається до медіаспільноти з проханням максимально обмежити оприлюднення персональних даних, світлин, що містять обличчя офіцерського складу (командири підрозділів), геолокаційну, візуальну, адресну прив’язку до місць виконання ними завдань, а також виключити фото- й відеофіксацію, поширення в медіа точної територіальної прив’язки бомбосховищ (місць укриття цивільного населення) з метою ускладнення отримання противником поточної інформації з відкритих джерел для завдання ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі.