Хроніка війни
20 березня 2022 (25 день)

Триває 25-та доба протистояння українського народу російському воєнному вторгненню.

Стан, положення й характер дій сил оборони за останню добу істотно не змінилися. Захисники України надійно утримують зайняті райони та рубежі.

Наразившись на героїчний національний спротив, Росія не досягла своїх загарбницьких цілей в Україні.

Водночас зберігається загроза ракетних ударів ворожою високоточною зброєю великої дальності, зокрема й гіперзвуковим ракетним комплексом «Кинжал».

Підтверджено чергові значні втрати серед вищого керівництва й командного складу з’єднань та військових частин ЗС РФ. Під час боїв зазнав поранення командир 346-ї окремої бригади спецпризначення з м. Прохладний, знищено командирів: 331-го парашутно-десантного Костромського ударного полку; «кузні комдивів» – 247-го десантно-штурмового кавказького «казачьєго» полку з м. Ставрополь; 6-го гвардійського танкового Червонопрапорного полку з м. Чебаркуль.

Зафіксовано ознаки підготовки ЗС Республіки Білорусь до прямого вторгнення на територію України. Сили оборони нашої держави готові до відсічі. Безпосереднє залучення білоруських військ до агресії РФ проти України, всупереч волі рядових військових і явної більшості білоруського народу, стане фатальною помилкою Олександра Лукашенка.

На поліському напрямі ворог намагається закріпитись на захоплених рубежах, очікує посилення свого угруповання резервами, проводить підготовку до наступу на столицю України – м. Київ.

Загарбники відновили повітряну розвідку й обстріли позицій Збройних сил України із застосуванням армійської авіації та артилерії.

На сіверському напрямі активні наступальні дії не проводилося. Ворог продовжує перегрупування й зосередження сил та засобів для відновлення наступальних дій. Наші оборонці завдали удару по позиціях окупантів. Зазнавши численних утрат, противник перейшов до оборони, він мінує місцевість.

На слобожанському напрямі окупанти активні наступальні дії не проводили. На території Бєлгородської області, поблизу державного кордону України, виявлено позиції артилерії великої потужності. Ворог не полишає намірів установити контроль над м. Ізюм, але втратив боєздатність своїх підрозділів, його зупинено.

На донецькому напрямі головні зусилля росіяни зосереджують на штурмі м. Рубіжне, Сєверодонецьк, Попасна. Намагалися прорвати оборону наших військ у районі смт Верхньоторецьке, зазнали втрат, успіху не мали.

Тривають блокування та обстріли міста-героя Маріуполь.

На південнобузькому напрямі активні наступальні дії не велися, на окремих ділянках ворог перейшов до оборони.