Хроніка війни
23 березня 2022 (28 день)

Угруповання сил оборони й надалі чинить опір російським загарбникам, завдаючи їм значних утрат.

Росія, зірвавши всі терміни наступальної операції, і нині розглядає можливість оточення окремих угруповань військ Збройних сил України для висування чергових ультиматумів під час переговорного процесу. Водночас окупанти, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, не припиняють цілеспрямовано руйнувати інфраструктуру міст вогнем артилерії, ударами ракет та авіації. Хаотичне мінування місцевості й знищення сільськогосподарської техніки ставить під загрозу початок посівної кампанії в окремих регіонах України.

На Волині, Поліссі, Сіверщині й таврійському напрямі дії противника змін не зазнали.

На слобожанському напрямі, в м. Вовчанськ, окупанти, демонструючи таку собі «гуманітарну місію» РФ, організовували показову роздачу так званої гумдопомоги місцевим жителям під особистий підпис та за наявності паспорта громадянина України.

На тимчасово зайнятих територіях Запорізької області противник через проблеми з логістичним забезпеченням намагається поповнити запаси пального, забираючи його в цивільного населення й аграріїв.

Сили оборони України продовжують оборону Україну як на землі так і в повітрі, поступово визволяючи її від російських окупантів.

Віримо у Збройні сили України! Зберігаємо спокій! Слава Україні!