Хроніка війни
25 березня 2022 (30 день)

Триває 30-та доба опору українського народу збройній агресії РФ.

Противнику не вдалося досягти основних цілей широкомасштабної війни – блокади м. Київ і виходу на адміністративні межі Донецької та Луганської областей. Частково ворог досяг успіху в створенні сухопутного коридору між тимчасово окупованими АР Крим та ОРДО.

Росіяни поповнюють утрати своїх військ, формуючи й відправляючи до Білорусі зведені підрозділи зі складу 37-ї омсбр (м. Кяхта), 5-ї отбр (м. Улан-Уде) 36-ї армії, 38-ї омсбр (с. Єкатеринославка) 35-ї армії, 40-ї окремої бригади морської піхоти (м. Петропавловськ-Камчатський) Тихоокеанського флоту ЗС РФ.

На волинському напрямі противник активні дії не проводив. Імовірність залучення ЗС Білорусі до агресії проти України оцінюється як висока.

На Поліссі окупанти наступальні дії не проводили теж. Зосереджуються на обстрілах позицій Збройних сил України в районах с. Нова Буда, Наливайківка, Озерщина. Здійснюють переміщення підрозділів, логістичне забезпечення, намагаються закріпитися на захоплених рубежах. У районі м. Чорнобиль розгорнуто тиловий район (польовий табір) угруповання військ Східного військового округу.

На сіверському напрямі окупаційні війська утримують раніше захоплені рубежі, намагаються наростити угруповання і блокувати м. Чернігів. Не припиняють обстріли міської інфраструктури. Триває повітряна розвідка із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Щоб послабити спротив цивільного населення, противник розповсюджує листівки.

Просування в бік м. Бровари успіху не дало, окупантів одразу було зупинено, вони перейшли до оборони й намагаються закріпитися на зайнятих позиціях.

На слобожанському напрямі ворог намагається утримати позиції на підступах до м. Суми та Харків, поповнює втрати в техніці й живій силі. Не припиняє застосовувати авіацію та артилерію для знищення житлових кварталів міст.

У районі м. Ізюм противник спробував прорвати оборону наших військ із півдня неподалік с. Кам’янка й був зупинений біля с. Тихоцьке. Триває знищення ворога, який уклинився.

На донецькому напрямі противник поповнює втрати, перегруповує підрозділи з одночасним застосуванням вогню артилерії та авіації по інфраструктурі мирних міст. Не відмовляється від задуму виходу на адміністративні межі Донецької та Луганської областей.

На таврійському напрямі на тимчасово зайнятих територіях ворог готується встановити окупаційну владу, зокрема силами підрозділів «росгвардії». Проведено заходи з ізоляції залізничної ст. Херсон.

Противник нарощує корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря. Зафіксовано прохід Керченською протокою на північ малого тральщика «Валентин Пикуль», ракетного катера «Набережные Челны» та двох десантних катерів.

Захисники України продовжують оборонну операцію, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву противника, боронять державний кордон, знищують ворога на землі, в повітрі та морі.