Хроніка війни
27 березня 2022 (32 день)

Противник продовжує повномасштабну збройну агресію проти України.

Триває переміщення підрозділів РФ на територію Республіки Білорусь. Ці заходи проводяться з метою ротації підрозділів, що зазнали суттєвих утрат, посилення наявних угруповань, поповнення запасів продовольства, пального й боєприпасів, організації евакуації поранених та хворих військовослужбовців.

Частина підрозділів білоруських ЗС залишається на полігонах.

На Поліссі противник під прикриттям вогню артилерії та авіації продовжує закріплення на досягнутих рубежах, готується до проведення ротації підрозділів.

На сіверському напрямі він і надалі блокує м. Славутич, не полишає спроб узяти під контроль м. Чернігів. У районах с. Лук’янівка та Рудницьке противник зазнав утрат і відійшов.

На слобожанському напрямі він намагається здійснити перегрупування в районі м. Суми. Поблизу м. Харків зосередив зусилля на поповненні поточних утрат. Біля м. Слов’янськ ворог проводить удосконалення інженерного обладнання зайнятих позицій. Силами оборони України відновлений контроль над м. Тростянець та с. Гусарівка.

На донецькому напрямі окупаційні підрозділи намагаються захопити м. Попасна, Рубіжне, Сєверодонецьк та Маріуполь. Успіхів не мають. Здійснили невдалу спробу штурму м. Красногорівка. Зазнали втрат, відійшли.

У Таврійському операційному районі окупанти силами «росгвардії» продовжують боротьбу з осередками спротиву на тимчасово зайнятій території.