Хроніка війни
28 березня 2022 (33 день)

З Ірпеня українські військові вигнали російських окупантів. Місто біля Києва тепер знову під контролем ЗСУ, проте мешканців просять не повертатись додому, адже надалі військові планують звільняти Бучу, Гостомель і Ірпінь можуть не раз обстрілювати.

У м. Маріуполь за місяць війни загинуло близько 5 тис. осіб, із них 210 діти. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Точні цифри невідомі, оскільки кількість жертв підрахувати складно.

До блокади з майже півмільйонного міста виїхало 140 тис. жителів. Після змогло евакуюватися 150 тис. осіб.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє про приховану мобілізацію в Росії. До служби, зокрема, залучають в’язнів. «Щоб приховати заходи з масової мобілізації, її проводитимуть одночасно з плановим призовом на строкову службу. Це стане прикриттям великої кількості мобілізованих, що прибуватимуть до військкоматів», – повідомляє розвідка.

На Сумщині росіяни, як повідомляє Офіс генерального прокурора України, навмисно наїхали військовою технікою на родину. Згідно з інформацією, від травм 33-річний чоловік помер у лікарні, мати і 15-річний підліток поранені. За даними слідства, трагедія сталась у неділю близько 17:00 на дорозі за межами с. Чумакове Конотопського району, де рухалася колона військової техніки росіян.

Армія РФ здійснює перегрупування, щоб наростити сили й вийти на адміністративні межі Донецької та Луганської областей, про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Із м. Ізюм російські війська планують наступати на м. Слов’янськ.

У м. Маріуполь ворог продовжує просування до центру, ведучи вогонь по позиціях українських військ.

Тривають підготовка й переміщення додаткових підрозділів противника для ведення бойових дій на території України.