Хроніка війни
29 березня 2022 (34 день)

Міністерство оборони Росії повідомило, що кардинально скорочує бойові дії на київському та чернігівському напрямах. Про те саме заявили й російські перемовники за підсумками діалогу в м. Стамбул.

Українська делегація оголосила там свої умови щодо закінчення війни – це міжнародний договір про гарантії безпеки. Серед гарантів Україна бачить країни Радбезу ООН. Йдеться про Велику Британію, Китай, США, Францію, Туреччину, Німеччину, Італію, Польщу, Канаду, Ізраїль. Деякі держави попередньо погодилися.

Під час розбирання завалів будівлі Миколаївської обласної адміністрації знайдено сімох загиблих.

ДСНС урятувала й вивільнила з-під руїн 18 людей, яких передала бригадам швидкої медичної допомоги.

У м. Чернігів немає тепла, світла, води. Газ дають частково. Лише за минулу добу в регіоні сталося вісім пожеж через обстріли. Займалися будинки, промислові та інфраструктурні об’єкти, транспорт.

Сапери з ДСНС на Кіровоградщині знищили ракету «Іскандер Р 500». Її було випущено по території області. Ракета не вибухнула.

На слобожанському напрямі ворог намагається захопити м. Ізюм. Тривають бої в районі населених пунктів Кам’янка, Суха Кам’янка, Тихоцьке.

У боях біля м. Харків Росія втратила дві батальйонно-тактичні групи й командира бригади, полковника Дениса Курила. Утрати лише 200-ї бригади перевищили 1500 осіб.

На донецькому напрямі росіяни активізували штурмові дії на більшості ділянок. Особливо намагаються захопити м. Попасна та Маріуполь.