Хроніка війни
27 лютого 2022 (4 день)

27 лютого з Білорусі було завдано ракетного удару по військовій частині поблизу м. Володимир. Також ракети «Іскандер» із Білорусі запустили по м. Житомир. Ще одну ракету, випущену на м. Київ, наші військові збили. Є поранені й загиблі серед цивільних.

Українські військові тримають оборону м. Київ і не дають ворогу можливості прорватись у столицю. Під час обстрілу м. Буча біля м. Київ одна з ракет поцілила в житловий дев’ятиповерховий будинок. Складна ситуація в м. Васильків, де після обстрілу росіянами виникла масштабна пожежа на нафтобазі. Неподалік столиці українські військові знищили російську колону з понад 100 одиниць бронетехніки. Біля смт Гостомель також розгромили колону елітного 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні й ліквідували його командира Магомеда Тушаєва.

Напружена ситуація і в м. Чернігів, де 27 лютого росіяни цілились по міській раді, постраждали дитяча й доросла стоматології, адмінбудівлі та житлові багатоповерхові будинки. Тим часом у м. Корюківка Чернігівської області поліцейські разом із цивільним населенням без жодного пострілу зупинили російські танки. Наші захисники також знищили російську танкову роту разом з особовим складом біля м. Прилуки.

Бої за м. Чернігів, Суми, Херсон цього дня були невдалими для росіян: українська армія дає відсіч ворогу, який зазнає численних утрат. Неподалік м. Охтирка російські військові розстріляли автобус із цивільними.

Є інформація про вибухи в м. Херсон та Харків. Зокрема, до м. Харків прорвалась ворожа техніка. Голова ОДА повідомив, що місто перебуває під контролем ЗСУ, а в полон українським військовим здаються цілі групи по 5–10 росіян, покидаючи техніку серед дороги. У м. Харків українські військові знищили колону російських «Тигрів».

У Донецькій ОДА повідомили, що українські військові відбили м. Волноваха. Водночас на Херсонщині росіяни закріпились у м. Нова Каховка.